Διατροφή για γαστρίτιδα του στομάχου

Ασθένειες του πεπτικού συστήματος καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στην νοσηρότητα δομή των ενηλίκων.

Χρόνια γαστρίτιδα αναπτύσσεται λόγω σφαλμάτων στη διατροφή (όταν χρησιμοποιείται σε ένα χοντρό και πολύ πικάντικα τρόφιμα), παρουσία του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, τα χολικά οξέα στο γαστρικό περιεχόμενο, παρατεταμένο ψυχολογικό στρες, επαγγελματικών κινδύνων, το Κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ. Επί του παρόντος, "η χρόνια γαστρίτιδα" θεωρείται ως ένας όρος που περιλαμβάνει φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές αλλοιώσεις του γαστρικού βλεννογόνου. Στην πράξη, η διάγνωση της χρόνιας γαστροδωδεκαδακτυλίτιδα είναι ενδοσκοπική εξέταση.

Κανόνες κλινική διατροφή για γαστρίτιδα

Οι κύριες μορφές περιλαμβάνουν επιφανειακή (καταρροϊκού) και ατροφική. Ο διαχωρισμός αυτός σημαίνει τη διατήρηση ή την απώλεια των αδένων που έχουν λειτουργική σημασία. Ορισμένες ταξινομήσεις περιλαμβάνουν μια ενδιάμεση μορφή είναι subatrophic, αναφέροντας αρχόμενη ατροφία των αδένων.

Ανάλογα με την επικράτηση των μεταλλαγμένα κύτταρα και το βάθος της διείσδυσης της φλεγμονής στο πάχος του βλεννογόνου μη ατροφική γαστρίτιδα υποδιαιρείται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή γαστρίτιδα. Η φλεγμονώδης διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει το βλεννογόνο του στομάχου, ή κάποιο Τμήμα, στη συνέχεια, υπάρχει ένα κομβικό γαστρίτιδα.

Ατροφική γαστρίτιδα χαρακτηρίζεται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις στα κύτταρα, χαρακτηρίζεται από μείωση του αριθμού των αδένων και φλεγμονή των βλεννογόνων το ίδιο, όπως σε ασθενείς με σοβαρή επιπολής γαστρίτιδα. Ανάλογα με τη μείωση του αριθμού των αδένων, μέτρια και σοβαρή βαθμό ατροφίας. Στο 50% των περιπτώσεων αυτής της μορφής γαστρίτιδα σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του βλεννογόνου (μπορεί να μεταπλασία του βυθού, εντερική μεταπλασία, δυσπλασία του επιθηλίου). Πραγματική αλλαγή θεωρούνται προκαρκινικές επιθηλιακή δυσπλασία, η οποία βρίσκεται τρεις βαθμούς.

Εκτός από τις κύριες μορφές γαστρίτιδας εκκρίνουν και τα ειδικά έντυπα: υπερπλασίας ("warty", πολυποειδή), υπερτροφική, κοκκιωματώδης, υπερτροφική, το κολλαγόνο και άλλα. Εστιακή υπερπλασία του βλεννογόνου θεωρείται ως η αρχαιότερη μορφή πολύποδα. Όταν πετώντας χολή στο στομάχι υπό τη δράση των χολικών οξέων αναπτύξει σημαντική φλεγμονή, μεταπλασία, ατροφία των αδένων και εστιακή υπερπλασία.

Λοίμωξη του Ν. Pylori προκαλεί την πιο σοβαρή μορφή της νόσου. Έτσι, τα περισσότερα λοιμώδη παράγοντα ανιχνεύεται η διαβρωτική και υπερτροφική μορφή, κάπως λιγότερο με subatrophic, ατροφική και επιπολής γαστρίτιδα. Σε άτομα με μακροχρόνιο ιστορικό της νόσου (17-20 ετών), συχνά προσδιορίζεται με μειωμένη οξύτητα, και φυσιολογική ή αυξημένη παραγωγή οξέος παρατηρήθηκαν σε λιγότερο όρος.

Συμπτώματα και θεραπεία

Διατροφή για γαστρίτιδα

Τα συμπτώματα είναι μη ειδική και ποικίλη. Οι ασθενείς ανησυχούν για τον πόνο και αίσθημα βάρους στο epigastrium, αίσθημα διάτασης και πληρότητα ή την πείνα μετά το φαγητό, αίσθηση καψίματος στην επιγαστρική περιοχή και στις αρχές του κορεσμού, φούσκωμα μετά το φαγητό, καούρα, ρέψιμο, ναυτία, εμετό, σιελόρροια, παλινδρόμηση της τροφής, απώλεια της όρεξης.

Αιμορραγική γαστρίτιδα είναι ένα από τα πιο σοβαρά τραύματα, ακολουθούμενη από το σχηματισμό των πολλαπλών διαβρώσεις και η αιμορραγία είναι εμφανής. Ασθενείς υπάρχει έμετος "λόγους καφέ" και εμφανίζεται σαν πίσσα κόπρανα. Όταν βαριά απώλεια αίματος είναι η απώλεια της συνείδησης και αναπτύσσει αναιμία. Η πιο κοινή αιτία αυτής της μορφής γαστρίτιδα είναι η παρατεταμένη χρήση των γλυκοκορτικοειδών και μη-στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα.

Η θεραπεία της γαστρίτιδας είναι με στόχο την εξάλειψη όλων των παραγόντων που προκαλούν την επιδείνωση της νόσου. Στην πρώτη θέση είναι τα φάρμακα που μειώνουν τη γαστρική οξύτητα — H2-ανταγωνιστές, αλλά επί του παρόντος ευρέως αναστολείς της αντλίας πρωτονίων, καθώς είναι πιο αποτελεσματική από ό, Η2-αναστολείς σε 3-10 φορές.

Η ανίχνευση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού exstirpatione πραγματοποιείται με την εφαρμογή 3-στοιχείο θεραπευτική αγωγή ή αναστολείς της αντλίας πρωτονίων σε συνδυασμό με δύο αντιβιοτικά). Η αναποτελεσματικότητα των συστημάτων αυτών πραγματοποιείται, το Τετράγωνο θεραπεία.

Παράλληλα, για την πρόληψη της dysbiotic αλλαγές στο έντερο συνταγογραφήσει μια ολοκληρωμένη προβιοτικάπου περιέχει, ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη μικροοργανισμών και αποικίζουν το έντερο σε διαφορετικά επίπεδα. Τα αντιόξινα έχουν μικρό αντίκτυπο στο επίπεδο του pH, αλλά χρησιμοποιούνται ως επίστρωμα μέσα, που αυξάνουν την αντίσταση του βλεννογόνου των επιπτώσεων του υδροχλωρικού οξέος και της πεψίνης. Για παραβίαση της κινητικότητας και της γαστρικής κένωσης prokinetics έχουν ανατεθεί.

Όταν τα συμπτώματα της γαστρίτιδας θεραπεία διατροφή έχει μεγάλη σημασία, όπως τα τρόφιμα, ξηρά, παράτυπες και η κακή διατροφή, η χρήση υπερβολικά κρύο ή ζεστό τρόφιμα και μεγάλες ποσότητες των μπαχαρικών, να προκαλέσει επιδείνωση της γαστρίτιδας. Για πολλές δεκαετίες, αυτή η νόσος, συνιστάται να ακολουθήσετε μια δίαιτα, όπως και σε έλκος.

Χρειάζεσαι μια αυστηρή διατροφή για γαστρίτιδα; Παρά το γεγονός ότι την τελευταία φορά που αναχωρούν από τα αυστηρά όρια στη διατροφή, ακόμη και σε πεπτικό έλκος, ωστόσο, τα τρόφιμα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο έξαρσης, δεν θα πρέπει να περιέχουν ερεθιστικές ουσίες. Συνιστάται φειδωλοί διατροφή, και το βαθμό εξαρτάται από τη σοβαρότητα της έξαρσης. Επιπλέον, η σύνθεση της προσφοράς εξαρτάται από την κατάσταση και οξύ-που διαμορφώνει τη λειτουργία του στομάχου.

Για όσους έχουν γαστρίτιδα με χαμηλή οξύτητα, κατάλληλη Διατροφή αριθμό 2, η οποία παρέχει μέτρια διέγερση της εκκριτική λειτουργία του στομάχου και περιλαμβάνει sokogonnym προϊόντα και πιάτα. Αποφασισμένοι:

Διατροφή
 • Ορεκτικά σχετικά με τα χαμηλά λιπαρά κρέας/τα ψάρια/το ζωμό μανιταριών, τουρσί με πολτοποιημένα λαχανικά και τουρσί αγγούρια.
 • Κουάκερ σε νερό ή σε ζωμό από το κρέας (όχι το κεχρί και το κριθάρι, τα δημητριακά).
 • Λαχανικά βρασμένα στον ατμό και πατάτες, καρότα, παντζάρια, κολοκυθάκια, κολοκύθα, το κουνουπίδι και το λάχανο.
 • Σαλάτες από ώριμες ντομάτες, σαλάτες με βραστά λαχανικά (εκτός από τα κρεμμύδια, το λάχανο τουρσί και πίκλες), λαχανικών χαβιάρι, τη ρέγγα και το κιμά.
 • Γιαούρτι, γιαούρτι, γιαούρτι και άλλα ζυμωμένα ποτά γάλακτος, τυρί σε φέτες ή τριμμένο τυρί ομελέτα.
 • Θερμική επεξεργασία, το ψήσιμο, χωρίς σχηματισμό δύσκολη καφέ και φωτιά που διεγείρει την παραγωγή του γαστρικού χυμού.
 • Ώριμο δεν πολτοποιημένα φρούτα. Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια (τσάι), το μανταρίνι, το καρπούζι, τα σταφύλια.
 • Οι σάλτσες για το κρέας, σούπες, ζελέ πιάτα με το ζωμό.
 • Τσάι με λεμόνι, χυμούς λαχανικών, τον καφέ και το κακάο, χυμοί φρούτων (όλα χυμούς σε αραιωμένη μορφή).

Όταν αυτές οι γαστρίτιδα επίσης προβλέπεται τρόφιμα και πιάτα με choleretic δράση: τα φυτικά έλαια, τα ζαχαρότευτλα και το χυμό τεύτλων, τα λεμόνια και το χυμό λεμονιού, το πεπόνι, το καρπούζι, αβοκάντο, κουρκουμά, φρέσκα βότανα, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, φύλλα και ρίζα πικραλίδα. Ο περιορισμός (αρακάς, φασόλια σούπα, σούπα, σούπα που φτιάχνεται από κεχρί, λιπαρά ακαθάριστο κρέατος, αλατισμένα, καπνιστά ψάρια, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, βραστά αυγά, το καλαμπόκι, το κριθάρι κουάκερ, ωμά λαχανικά) είναι απαραίτητη μόνο κατά την περίοδο της έξαρσης, όπως και η βελτίωση του και η ύφεση, η διατροφή πρέπει να είναι πλήρης.

Την ίδια στιγμή αποκλείει: φρέσκο ψωμί, αρτοσκευάσματα, προϊόντα από φανταχτερά ζαχαροπλαστικής, τα φασόλια, το χασίς, τη σούπα, το κεχρί, τα λιπαρά κρέατα και τα πουλερικά, καπνιστά κρέατα, τα λιπαρά ψάρια, παστά και καπνιστά ψάρια, όσπρια, κεχρί, καλαμπόκι, κριθάρι, κριθάρι, πλιγούρι, ωμά λαχανικά, λαχανικά τουρσί, κρεμμύδι, ραπανάκια, ραπανάκια, αγγούρια, γογγύλια, πιπεριές, σκόρδο, μανιτάρια, πολύ πικάντικα γεύματα, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το χρένο.

Όταν hyperacid γαστρίτιδα (οξύτητα) συνιστάται Πίνακα Νο 1 και τις παραλλαγές του. Με συνέπεια ανατεθεί Διατροφή 1A έως 10 ημέρες, στη συνέχεια, και №1 (μέχρι δύο έως τρεις μήνες). Το σιτηρέσιο περιλαμβάνει ουδέτερη τρόφιμα: γάλα, αυγά, βραστά κρέατα και ψάρια, γαλακτοκομικά δημητριακά, γλυκά και χυμούς φρούτων. Επιπλέον, συνιστάται η κλασματική δύναμη σε μικρές μερίδες. Η έλλειψη των τροφίμων ισχυρά ερεθίσματα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική θεραπεία. Οι βασικές αρχές είναι:

Γαστρίτιδα
 • Ο αποκλεισμός των τροφών που αυξάνουν την έκκριση (καυτερό τουρσί τρόφιμα, πλούσιο ζωμό, τη μουστάρδα, τα αλκοολούχα ποτά, τα καπνιστά και τα τηγανητά προϊόντα, καφέ, τσάι, αναψυκτικά).
 • Εξαίρεση ερεθίζει τα προϊόντα (cranberry, ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμούς εσπεριδοειδών, όξινοι χυμοί φρούτων, πιπέρι, σοκολάτα, γογγύλια, ραπανάκια, το αλκοόλ, το τζίντζερ) και τα τρόφιμα που αυξάνουν μετεωρισμός (λάχανο, φασόλια, ετοιμάζω μπύρα).
 • Αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνών και τη μείωση του λίπους στη διατροφή (λιπαρό χοιρινό, κρέμα, βούτυρο, χήνα, πάπια, κέικ και γλυκά με κρέμα γάλακτος, ζωικά λίπη, αρνί).
 • Η μείωση του όγκου των τροφίμων που καταναλώνονται (δεν υπερβαίνει τα 200 g ανά μερίδα).
 • Συχνά γεύματα (μέχρι και 6 φορές την ημέρα).
 • Το φαγητό με τη μορφή της θερμότητας, την εξάλειψη κρύα τρόφιμα και υπερβολικά ζεστό, ερεθίζει τον βλεννογόνο.
 • Η χρήση του στη μαγειρική, το βράσιμο και το ψήσιμο στο μαγείρεμα.
 • Ο αποκλεισμός των τροφίμων, η οποία δεν μπορεί να συνδυαστεί (πρωτεΐνες και υδατάνθρακες) για να αποφευχθεί η σήψη και η ζύμωση.
 • Η συμπερίληψη στη διατροφή του χυμού, οι πατάτες, οι μπανάνες, το ζωμό βρώμη, το γλυκό μήλα (πρώτη ψητά, αργότερα φρέσκο).

Συνολικά η δίαιτα θα πρέπει να επιμείνουμε σε 1-3 μήνες. Πίνακας Νο. 1 είναι πλήρης και φυσιολογικά ισορροπημένη (πρωτεΐνη για να 90-100 g, υδατάνθρακες-300 g, λίπος 100 γρ.). Σταδιακά, η διατροφή που εκτείνεται από το γνωστό σε κάθε άτομο, αλλά αποκλείονται ρητά αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, τα πικάντικα τρόφιμα, τα τουρσιά, καπνιστά κρέατα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, λιπαρά τρόφιμα (κρέας και ψάρι). Η περαιτέρω πορεία της γαστρίτιδας εξαρτάται από την στάση του ασθενή προς την υγεία τους, τη συμμόρφωση με προληπτικές συστάσεις και πειθαρχία σε σχέση με τα γεύματα και τα φάρμακα.

Κριτικές διατροφολόγοι

Κατά την περίοδο έξαρσης για τους ασθενείς με σημαντική διατροφική συμμόρφωση, η οποία αποκλείει την ισχυρή διεγέρτες των εκκρίσεων και ερεθιστικά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ακόλουθα.

Μηχανικό ερεθισμό αιτία:

 • ένα πλούσιο γεύμα;
 • ένας μεγάλος αριθμός των χονδροειδών — περιέχουν ραπανάκι, φασόλια, γογγύλια, ραπανάκια, ψωμί με πίτουρο, κεράσια, σταφύλια, σταφίδες, σύκα, σταφίδες *
 • κρέας με φλέβες, των χόνδρων, των ζώων, δέρμα πουλιά και τα ψάρια.

Χημικές ουσίες που προκαλούν ερεθισμούς:

Γιαούρτι
 • όξινα τρόφιμα (κεφίρ, ορός γάλακτος, βουτυρόγαλα), ξινή ανώριμα φρούτα;
 • ζωμό, το ζωμό από τα λαχανικά και τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα τηγανητά, καπνιστά κρέατα και ψάρια, τουρσί, αλατισμένα και τουρσί λαχανικών, ντομάτα, σάλτσα, ψητά κρέατα και ψάρια, βραστά αυγά, ψωμί σίκαλης, ζαχαροπλαστικής, βρώσιμα λίπη υποβληθεί σε θερμική επεξεργασία *
 • ισχυρή τσάι, τα αναψυκτικά, ο καφές, το αλκοόλ, τα ωμά λαχανικά (ειδικά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ραδίκι, ραπανάκι) και φρούτα.

Το θερμικό αποτέλεσμα που προκαλεί μια πολύ κρύα ή ζεστά φαγητά.

Ήπια θεραπεία εκτός από τον αποκλεισμό των ερεθισμάτων που παρέχει, επίσης, για την τακτική και μικρότερα γεύματα που διευκολύνει την πέψη και την αφομοίωση των τροφίμων. Προτίμησε δημητριακά και υγρών τροφίμων.

Δεδομένου όλων των παραπάνω, η διατροφή του ασθενούς κατά τη διάρκεια μιας έξαρση θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ζεστό, μη-χονδροειδής, πολτοποιημένα γεύματα. Αυτά είναι το γάλα, τα αυγά, το κουάκερ, το βραστό ψάρι, κιμά, στον ατμό.

Είναι δυνατόν να λιμοκτονήσουν σε αυτή την ασθένεια; Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Η θετική επίδραση αυτής της θεραπείας είναι η ταυτότητά τους, αλλά όχι πάντα. Τα περισσότερα τρόφιμα έχουν ενισχυθεί σημαντικά την έκκριση του υδροχλωρικού οξέος, ακόμη και το φαγητό στο στόμα προκαλεί μια αντανακλαστική παραγωγή του γαστρικού χυμού. Η νηστεία είναι αποκλεισμένοι από αυτές τις δύο παράγοντες που επηρεάζουν την οξύτητα. Ως εκ τούτου, μπορούμε να αναμένουμε την παρακμή της. Το πεπτικό σύστημα, όχι μόνο μειώνει την παραγωγή του γαστρικού χυμού, σάλιο, χολή, παγκρεατικά ένζυμα. Περισταλτική κίνηση των εντέρων είναι επίσης μειωμένη.

Ένα από τα σήματα για την αναγκαιότητα της εκφόρτωση των τροφίμων είναι η έλλειψη όρεξης. Η μεγαλύτερη επίδραση της θεραπείας σημειωθεί κατά την περίοδο έξαρσης, αν συνδυαστεί η νηστεία για 3-5 ημέρες και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ προϊόντα. Για να επιτύχει την επίδραση της νηστείας σε συνδυασμό με θεραπείες νερό και καθημερινά κλύσματα. Τα προϊόντα διάσπασης και τοξίνες φεύγει από το σώμα πιο γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, η νηστεία μειώνει τους ζωτικής σημασίας πόρους του σώματος. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν ανορεξία και φέρουν την απώλεια βάρους, στο φόντο των αντιβακτηριακών, εκρίζωσης του H. pylori και έγκυος.

Πράσινα λαχανικά

Η πείνα δεν πρέπει να ξεκινήσετε με μια πλήρη έλλειψη τροφίμων, θα πρέπει πρώτα να στραφούν σε ελαφρύτερα προϊόντα, όπως το κεφίρ (κατά τη διάρκεια της ημέρας για 5 λαμβάνοντας μπορείς να φας 900 ml γιαούρτι, 200 g τυρί cottage, ένα Μήλο). Όπως το κεφίρ ημέρες της νηστείας περάσουν 2-3 μέρες στη σειρά, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε πείνα.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε δύο εκδόσεις — ξηρό νηστείας (απαγορευμένη τεχνική ακόμα και το νερό). Η δεύτερη επιλογή είναι με τη χρήση του βραστά ή μεταλλικό εξαερωθεί το νερό. Τη δεύτερη μέρα, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ τσάι. Έτσι είναι 4-5 ημέρες. Η ανάληψη της εξουσίας ξεκινήσει με την κατανάλωση ζωμό από ρύζι και τα κράκερ από αλεύρι σίτου. Στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε υγρά, καλά μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης, ρυζιού και το σιμιγδάλι κουάκερ, το οποίο είναι μαγειρεμένο με νερό ή με γάλα. Είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της ημέρας να τρώμε δημητριακά σούπες και ζωμοί με τους βλεννογόνους σούπες. Απαγορεύει την εισαγωγή φρέσκα λαχανικά, φρούτα, χυμούς.

Σήμερα μεταξύ των επιστημόνων υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ξεχωριστά γεύματα για γαστρίτιδα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις. Η συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους από τη συνέχιση. Το θέμα είναι ότι τα τρόφιμα είναι κατανεμημένες σε τρεις ομάδες: τις πρωτεΐνες, τα λίπη και τους υδατάνθρακες, τα οποία χρησιμοποιούνται χωριστά. Η κύρια απαγόρευση — ο συνδυασμός σε ένα γεύμα άμυλα (δημητριακά, ζυμαρικά, όσπρια, αμυλούχα λαχανικά) και οι ζωικές πρωτεΐνες. Το κρέας μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με πράσινα λαχανικά χωρίς άμυλο. Πράσινα λαχανικά με τη σειρά τους συνδυάζονται με πολλά τρόφιμα, λίπη, δημητριακά και πρωτεΐνες. Ζάχαρη και ζαχαρώδη προϊόντα πρέπει να καταναλώνονται ξεχωριστά από όλα τα άλλα προϊόντα, διαφορετικά προκαλούν ζύμωση, προκαλώντας καούρα και ρέψιμο. Είναι βασικά οι αρχές συνδυασμός τροφίμων.