Δίαιτα και διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα — τι μπορεί και τι δεν μπορεί να φάει, τρόφιμα του τραπεζιού

Τα τρόφιμα που είναι καθημερινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα με ένα μεγάλο αριθμό από χρήσιμες ουσίες στο σώμα. Υγιεινές συνταγές μόνο να μας βοηθήσει να παραμείνουν υγιή και ελκυστική, παρά την ηλικία τους. Ωστόσο, αν η διατροφή δεν είναι ισορροπημένη ή έχει μεγάλες ποσότητες σε λιπαρά, πικάντικα ή βαρύ για το πεπτικό σύστημα από τα γεύματα, το μεταβολισμό στον άνθρωπο μπορεί να διαταραχθεί, και το σώμα αρχίζει να συσσωρεύει το ουρικό οξύ αλάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους άνδρες. Αυξημένη συγκέντρωση αυτών των αλάτων οδηγεί σε φλεγμονή των αρθρώσεων που ονομάζεται ουρική αρθρίτιδα.

Ουρική αρθρίτιδα

Γενική περιγραφή της παθολογίας και τις αρχές της διατροφής

Ουρική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια νόσος των αρθρώσεων, που συνοδεύεται από έντονο πόνο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Φυσικά, θα πρέπει να πάρει τα φάρμακα της, καθώς οι ασθενείς επιδεινώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής, την περιορισμένη κινητικότητα. Για να αντιμετωπίσει την παθολογία ίσως στο σπίτι, αν θα εκπληρώσει όλες τις συστάσεις των γιατρών. Διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα, ο ασθενής απαιτείται πρώτα και κύρια. Ενώ γιατρός διατροφή πρέπει να τηρούνται όχι μόνο κατά τη διάρκεια της οξείας νόσου, αλλά και κατά τη διάρκεια της άφεσης. Κάθε μέρα θα πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας. Η σωστή διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα – το κλειδί για την ανθρώπινη υγεία και την εγγύηση μείωση των περιπτώσεων οξείας παθολογία.

Ουρική αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που σχετίζονται με διαταραχές των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα. Ως εκ τούτου, μια ισορροπημένη διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα είναι πολύ σημαντική για τη θεραπεία. Η αιτία της νόσου έγκειται στην αυξημένη συγκέντρωση ουρικού οξέος στο σώμα, τα άλατα που εναποτίθενται στις αρθρώσεις. Μια διατροφή που πρέπει να τηρούνται κάθε μέρα, να μειώσετε την ποσότητα στο αίμα, επειδή τα νεφρά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με τον εαυτό σας.

Τα συμπτώματα

Τα πιο κοινά συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας συμβαίνουν σε άνδρες ηλικίας κάτω των 40 ετών. Στις γυναίκες, η παθολογία αναπτύσσεται νωρίς μετά την έμμηνο ρύση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ουρική αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλες τις αρθρώσεις, αλλά πιο συχνά στα πόδια.

Αν η διατροφή κατά τη διάρκεια των συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας δεν συντηρούνται περιοδικά, μπορεί να συμβεί υποτροπή, γιατί να θεραπεύσει την ασθένεια εντελώς δεν θα λειτουργήσει.

Η ουρική αρθρίτιδα έχει οξεία έναρξη. Συχνά ο πόνος εμφανίζεται το βράδυ. Το άλας ουρικού οξέος στο πρώτο κατατεθεί στις μεγάλες αρθρώσεις των ποδιών, τα γόνατα, τα πόδια. Τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας συνήθως εμφανίζονται πολύ να το συγχέουμε με ουρική αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις των αρθρώσεων δύσκολο. Εάν κατά τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας στο σπίτι δεν ακολουθούν μια διατροφή, η παθολογία μπορεί να εξαπλωθεί σε όλες τις αρθρώσεις.

Θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας

Αυξημένη συγκέντρωση ουρικού οξέος παρατηρείται όχι μόνο στην κοινή και των συνδέσμων, των χόνδρων βλεννογόνους, προκαλώντας φλεγμονή. Φυσικά, μια μέρα, ουρική αρθρίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί σε πλήρη ισχύ. Παθολογία έχει τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • έντονο πόνο;
  • ερυθρότητα του δέρματος στην πληγείσα περιοχή;
  • αυξημένη τοπική θερμοκρασία.
  • η εμφάνιση του οιδήματος.

Ασθενείς άνδρες τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Η οξεία φάση μπορεί να διαρκέσει για μια ημέρα και περισσότερο από 3 ημέρες. Την ημέρα τα συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας είναι να μειώσει την έντασή τους, αν και ο πόνος εντείνεται και πάλι με την έναρξη της βραδιάς. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να πει για τις παραβιάσεις στη διατροφή, η οποία είναι συνήθως αναπτύσσονται από έναν γιατρό για την ουρική αρθρίτιδα.

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της νόσου: στα χέρια ή τα πόδια εμφανίζονται όγκοι του οστίτη ιστού. Αν και οι άνδρες έχουν εμφανιστεί ή ουρική αρθρίτιδα σε γυναίκες, ο ασθενής πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Αυτό θα επιτρέψει μια ακριβή διάγνωση για να αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία και να κάνετε σωστή διατροφή.

Διάγνωση

Διάγνωση περιλαμβάνει οπτική επιθεώρηση των επηρεαζόμενων ουρική αρθρίτιδα κοινή, ακτινογραφίες και εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων. X-ray σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την κατάσταση των αρθρώσεων, παρουσία οστεοφύτων. Εργαστηριακές δοκιμές παρέχουν μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την αύξηση του επιπέδου του ουρικού οξέος στο αίμα. Τα συμπτώματα και τα σημάδια που περιγράφεται από τον ασθενή με ουρική αρθρίτιδα, να βοηθήσει να αντιστοιχίσετε την κατάλληλη θεραπεία. Ανάλογα με το βαθμό συγκέντρωσης του ουρικού οξέος στον ασθενή μπορεί να συνταγογραφούνται φάρμακα που διευκολύνουν την απέκκριση.

Αρχές της διατροφής

Για να απαλλαγούμε από ασθένειες στο σπίτι, καθώς το νοσοκομείο δεν είναι απαραίτητη. Η θεραπεία περιλαμβάνει σωστή διατροφή — μια διατροφή που ουρική αρθρίτιδα είναι η κύρια μέθοδος για τη θεραπεία και την πρόληψη των υποτροπών. Δείγμα μενού διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα είναι ο γιατρός λαμβάνοντας υπόψη τα επιμέρους χαρακτηριστικά του οργανισμού και συνοδών παθήσεων. Πρέπει να στοχεύει στην αντιμετώπιση των αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος στο σώμα, καθώς και τα σημάδια της παθολογίας. Αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να επανεξετάσουν τη διατροφή σας για κάθε ημέρα και ακολουθούν ειδική διατροφή.

Τρόφιμα για την ουρική αρθρίτιδα δεν πρέπει να αποτελείται από πουρίνες, οι οποίες γίνονται ουρικού οξέος (πίνακας απαγορευμένων και επιτρεπόμενων προϊόντων που θα παρουσιαστούν παρακάτω). Ο κατάλογος των προϊόντων μας περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα λαχανικά και τα φρούτα, έτσι τρώγοντας οι ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά παρόμοιο με το μενού, οι χορτοφάγοι. Συνταγές για την ουρική αρθρίτιδα δεν είναι περίπλοκη ή σύνθετες, ωστόσο, θα πρέπει να είναι σωστά και όλα τα συστατικά για τη διατροφή θα πρέπει να πάρετε από τη λίστα του πίνακα των επιτρεπόμενων προϊόντων.

Αρχές της διατροφής

Διατροφική θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα θα βοηθήσει τον ασθενή να πάρει τη γρήγορη ανακούφιση από τα δυσάρεστα και επώδυνα συμπτώματα στο σπίτι. Ωστόσο, η χρήση λιπαρά ή πικάντικα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει μια υποτροπή και αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο σώμα αρκετά γρήγορα. Για παράδειγμα, ο μέγιστος αριθμός των πουρινών περιέχει καφέ, η χρήση των οποίων μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση. Αυτό μπορεί επίσης να συμβάλει στο αλκοόλ, και ιδίως μπύρας και ποτών με βάση το σταφύλι, τόσο από τη διατροφή αποκλείεται.

Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της οξείας ουρικής αρθρίτιδας ή διαγραφής, πρέπει να ασκήσετε κάθε μέρα. Δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν στο σπίτι, ο ασθενής πρέπει να έχει την επιθυμία να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα της νόσου και τη δύναμη της θέλησης για να μην σπάσει η διατροφή. Πίνακας επιτρεπόμενων τροφίμων για την ουρική αρθρίτιδα, καθώς και οι συνταγές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ατομικό μενού, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του οργανισμού και την παθολογία του ασθενούς.

Το φαγητό κατά τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας μπορεί να είναι νόστιμα και ποικίλη. Τρόφιμα, τα οποία πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του σώματος, δεν συνεπάγεται υπερβολικά περιοριστικά περιορισμούς, ωστόσο, συμβάλλει στην ορθή τρόπο ζωής.

Τι δεν πρέπει να τρώμε με ουρική αρθρίτιδα

Αν ο ασθενής έχει βλάβη των αρθρώσεων στα πόδια, θα πρέπει να ξέρετε τι δεν πρέπει να τρώμε με ουρική αρθρίτιδα. Το γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, ορισμένα τρόφιμα (ακόμα και τα φρούτα) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται γιατί περιέχουν ένα ορισμένο ποσό των πουρινών. Για τη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεραπεία των συμπτωμάτων, χωρίς την κατάλληλη διατροφή αδύνατο. Ο παρακάτω πίνακας θα σας δείξει τι δεν πρέπει να τρώμε με ουρική αρθρίτιδα.

Πίνακας 1. Απαγορευμένα τρόφιμα για την ουρική αρθρίτιδα

Ομάδα τροφίμωνΤο περιεχόμενο της ομάδας
Προϊόντα αρτοποιίαςΒουτύρου κέικ
Το κρέας και τα πουλερικάΚαπνισμένα και ψημένα λουκάνικα και σαλάμια, λουκάνικα, λουκάνικα, το κρέας των νεαρών ζώων, λιπαρό χοιρινό κρέας, παραπροϊόντα σφαγίων (πνεύμονες, συκώτι, νεφρά), τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα
Θαλασσινά, ψάριαΛιπαρό, αλμυρό, καπνιστό ή τηγανητά ψάρια (σαρδέλα παπαλίνα, cod), τα αυγά
Τα γαλακτοκομικά προϊόνταΑλμυρά και πικάντικα τυριά
ΔημητριακάΟι φακές, τα φασόλια, η σόγια, τα φασόλια
ΛαχανικάΜανιτάρια, λάπαθα
Τα φρούτα, τα μούραΤα σταφύλια, τα σύκα, τα βατόμουρα
ΓεύματαΤο κρέας, το ψάρι ή μανιταρόσουπα, οξαλίδα σούπα, και τα γεύματα με την προσθήκη όσπρια και το σπανάκι, σάλτσες με βάση τα παραπάνω, ζωμοί, μαγιονέζα
ΓλυκάΚέικ με κρέμα, κέικ
ΛίπηΜαργαρίνη, λαρδί
ΠοτάΑλκοόλ, ειδικά την μπύρα και το κρασί, ο καφές, το κακάο, το τσάι ισχυρή (παρά το γεγονός ότι τα ποτά που περιέχουν πουρίνες, δεν είναι κατανεμημένες σε ουρικό οξύ, ωστόσο, έχουν μια ισχυρή διουρητική δράση, η οποία συμβάλλει στην αφυδάτωση)
ΜπαχαρικάΠιπέρι, μουστάρδα, χρένο, καυτερά μπαχαρικά

Τα προϊόντα που περιέχει είναι μια λίστα που δεν μπορείς να το φας με αρθρίτιδα στα πόδια του σε κάθε περίπτωση. Αυτό το τραπέζι θα πρέπει να είναι πάντα στο χέρι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Λαχανικά

Μέχρι πρόσφατα οι γιατροί έχουν αμφιβολία, μπορώ να φάω ντομάτες με ουρική αρθρίτιδα. Το γεγονός ότι αυτά τα προϊόντα διατροφής παρέχει τη διατροφή, παρόλο που περιέχει πουρίνες (οξαλικό οξύ). Ωστόσο, στις ντομάτες η ποσότητα είναι τόσο αμελητέα που η κατανάλωσή τους είναι όχι μόνο δυνατή, αλλά χρήσιμο. Οι ντομάτες περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία και οργανικά οξέα. Τα προϊόντα αυτά υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικά και πτητικά, τα οποία συμβάλλουν στην εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας σε ουρική αρθρίτιδα.

Ντομάτες ουρική αρθρίτιδα μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε ποσότητα. Το γεγονός ότι επηρεάζουν το μεταβολισμό του σώματος. Το καλύτερο από όλα χρήσιμες ιδιότητες των προϊόντων αυτών εμφανίζονται μετά από τη θερμική επεξεργασία και την προσθήκη των φυτικών ελαίων.

Ντομάτες με ουρική αρθρίτιδα μπορείτε να φάτε και να χρειαστεί, δεν θα σε πειράξουν.

Εκτός από τα προϊόντα που η διατροφή για την ουρική αρθρίτιδα στα πόδια απαγορεύεται, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που μπορούν να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες. Ο παρακάτω πίνακας περιέχει μια λίστα με τους:

Πίνακας 2. Τα τρόφιμα που επιτρέπονται σε περιορισμένες ποσότητες

Ομάδα τροφίμωνΗ λίστα
ΛαχανικάΓογγύλια, κουνουπίδι, ραπανάκι, σπανάκι, σπαράγγια, το ραβέντι, το σέλινο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό
Τα φρούτα, τα μούραΔαμάσκηνο
ΠοτάΝτομάτα χυμό

Προσοχή θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν και για το μέλι. Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά προϊόντα ακόμα ανεπιθύμητη στη διατροφή, αν ο ασθενής πάσχει από ουρική αρθρίτιδα στα πόδια. Ωστόσο, το φαγητό μπορεί να είναι πολύ νόστιμο και ποικίλο. Θα πρέπει να απλά να το συνηθίσεις, μετά από όλα, ουρική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια παθολογία που μπορεί να διαταράξει τη ζωή ενός ατόμου. Ως εκ τούτου, η διατροφή να ακολουθήσω αυστηρά, γιατί ακόμα και ένα Φλιτζάνι καφέ μπορεί να προκαλέσει μια επίθεση.

Τι μπορώ να φάω με ουρική αρθρίτιδα

Cranberries

Ουρική αρθρίτιδα δεν είναι μια απλή ασθένεια που απαιτεί μια υπεύθυνη στάση και σεβασμό για τις αρχές της σωστής διατροφής. Αυτό είναι γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε, και ποιες απαγορεύονται. Το προηγούμενο πίνακα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με το ποια τρόφιμα για να φάει δεν πρέπει, και γιατί έχουν μια αρνητική επίδραση στο σώμα. Τώρα θα πρέπει να καταλάβω τι μπορείτε να φάτε με την ουρική αρθρίτιδα.

Πίνακας 3. Επιτρεπόμενες τροφές

Ομάδα προϊόντωνΟ κατάλογος των προϊόντωνΧρήση χαρακτηριστικά
ΑρτοποιείοΆσπρο ή μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο κέικ
Το κρέας και τα πουλερικάΚουνέλι, Γαλοπούλα, κοτόπουλοΤο κρέας που χρησιμοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα και όχι περισσότερα από 170 g
Ψάρια και θαλασσινάΘαλάσσια κεφαλόποδα, οστρακοειδή, γαρίδες, άπαχο ψάρι (σολομός, πέστροφα), καλαμάριΑυτά τα τρόφιμα για την ουρική αρθρίτιδα είναι πολύ χρήσιμο. Η διατροφή κλήσεις για βραστό ψάρι, και το ζουμί είναι σκόπιμο να συγχωνευθούν
Το γάλα, τα αυγάΧαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, γιαούρτι, ανάλατο τυρί, γιαούρτι, ξινή κρέμα, αυγά (αυτό το προϊόν έχει τη δυνατότητα, αλλά μπορεί κανείς να φάει μόνο 1 φορά την ημέρα 1 πράγμα σε οποιαδήποτε μορφή), τυρίΌλο το γάλα θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων με βάση το γάλα λίγο αραιωμένο. Το βούτυρο είναι επίσης επιθυμητό να φάει στην αγνότερη μορφή του. Καλύτερα να το προσθέσετε σε μαγειρευτά πιάτα
ΔημητριακάΤα πάντα, εκτός από τα φασόλιαΤα φασόλια είναι η λίστα των τροφίμων που δεν μπορεί να φάει, καθώς περιέχουν ουρικό οξύ, και σε μεγάλες ποσότητες
ΛαχανικάΆνηθο, καλαμπόκι, παντζάρια, κρεμμύδια, σκόρδο, πατάτες, καρότα, λάχανο, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτες, κολοκύθες (βελτιώνει το μεταβολισμό)Το σκόρδο είναι ευεργετικό στην ουρική αρθρίτιδα, καθώς βοηθά στην εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας. Τα λαχανικά είναι ευρέως κατά τη διάρκεια της νηστείας ημέρες. Πατάτες και αγγούρια έχουν ένα μεγάλο ποσό του καλίου, ως εκ τούτου, να αυξήσει την απέκκριση του ουρικού οξέος από το σώμα
Τα μούρα, τα φρούταΠορτοκάλια, μανταρίνια, πράσινα μήλα, σύκα, κορόμηλα, αποξηραμένα φρούτα (εκτός από τις σταφίδες), φράουλες, λεμόνια, βερίκοκα, αχλάδιαΔεν θα πρέπει να τρώτε μόνο φρούτα και σε μεγάλες ποσότητες. Η διατροφή πρέπει να είναι πλήρες και ποικίλο
ΓεύματαΧυλό από δημητριακά για το γάλα, χορτοφάγος σούπα, πατάτας, σούπες, με την προσθήκη δημητριακά, σαλάτες από φρέσκα και λαχανικά τουρσί, σως βινεγκρέτ, φυτική κόλλα, λαχανικά, γάλα ή κρέμα γάλακτος σάλτσαΤο γάλα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αραιώνεται
ΓλυκάΖαχαρωτά, ζελέ, μαρμελάδες, γλυκά, σοκολάτα, παγωτό
ΛίπηΚάθε φυτικό έλαιοΤα ζωικά λίπη πρέπει να αποφεύγονται, καθώς είναι πολύ βαριά για το σώμα
ΠοτάΤο πράσινο τσάι, τα φρούτα και τα μούρα, τσάι με γάλα και το χυμό λεμονιού (ακόμη και ντομάτα), τσάι από βότανα, χυμό, κομπόστα από φρούτα και τα μούρα, φρέσκο χυμό αγγούρι, αλκαλικό μεταλλικό νερό ουρική αρθρίτιδα είναι επίσης πολύ χρήσιμο ζωμό τους γοφούς, το κιχώριο
ΜπαχαρικάΒανίλια, κανέλα, τη δάφνη, το κιτρικό οξύ

Ουρική αρθρίτιδα στα πόδια μπορεί να φάει τους σπόρους και όλα τα είδη των ξηρών καρπών:

Τα φρούτα και τα λαχανικά
  • καρύδια;
  • κέδρου.
  • φουντούκια;
  • αμύγδαλα *
  • τα φιστίκια.

Φιστίκια δεν θα πρέπει να καταναλώνονται, γιατί είναι πλούσια σε πουρίνες. Πολλοί ασθενείς δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να ποτό κβας στην ουρική αρθρίτιδα. Η απάντηση είναι απλή: είναι δυνατή και αναγκαία. Η δίαιτα περιλαμβάνει φαγητό σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά με λίγες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, τα κεράσια για την ουρική αρθρίτιδα είναι δυνατόν. Σε μια μέρα μπορεί να φάει περίπου 20 από τα φρούτα. Χρήσιμο κεράσι κομπόστες, χυμοί και ποτά φρούτων. Cranberry για την ουρική αρθρίτιδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Ο χυμός του βοηθά στην εξάλειψη περίσσεια πουρίνες.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσο χρήσιμο σε ουρική αρθρίτιδα είναι το ιχθυέλαιο και το Kombucha. Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό αποθήκη βιταμινών. Περιέχει σχεδόν όλα τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα. Γιατί το ιχθυέλαιο για την ουρική αρθρίτιδα θα πρέπει να ληφθούν απαραίτητα. Ωστόσο, λαμβάνοντας σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αν υπάρχουν πέτρες στον ουρητήρα.

Η σωστή διατροφή βοηθά να αφαιρέσει το ουρικό οξύ και την εξάλειψη της φλεγμονώδους διαδικασίας σε ουρική αρθρίτιδα. Για να μην επαναλαμβάνω, θα πρέπει να ξεχάσουμε τέτοια προϊόντα όπως: ο μπέικον, ο καφές, τα σταφύλια, και ειδικά το αλκοόλ. Μόνο με μια τέτοια κατάσταση ουρική αρθρίτιδα θεραπεία bude αποτελεσματική. Να είναι υγιείς!