Διατροφή στο διαβήτη - απαγορεύεται και επιτρέπεται τρόφιμα

Μελετώντας σημαντικά την υγεία θέμα: "Διατροφή στο σακχαρώδη διαβήτη", είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες τροφές είναι απαγορευμένες για τους διαβητικούς ήδη στο αρχικό στάδιο της νόσου, και οι οποίες, αντιθέτως, συνιστάται να εξασφαλιστεί μια μακρά περίοδο ύφεσης. Εάν περιοριστούμε σε κλασματική δύναμη και να τηρούν αυστηρά τη διατροφή της ταχθείσας, δεν μπορείτε να φοβούνται ιδιαίτερα ανεπιθύμητες αυξομειώσεις της γλυκόζης στο αίμα. Ιατρική δίαιτα για διαβητικούς ρυθμίζεται ξεχωριστά, είναι μέρος της μια ολοκληρωμένη θεραπεία του αυτό το επικίνδυνο χρόνιας νόσου.

Διαβήτη

Τι είναι ο διαβήτης

Είναι μια ανίατη ασθένεια θεωρείται εκτεταμένη παθολογία του ενδοκρινικού συστήματος, προκαλώντας έτσι την συστηματικές επιπλοκές στο σώμα. Ο κύριος στόχος της αποτελεσματικής θεραπείας είναι η παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος ιατρικές μεθόδους, έγκαιρη εξομάλυνση του λίπους και των υδατανθράκων. Στην τελευταία περίπτωση μιλάμε για διατροφή, η οποία μετά από λεπτομερή διάγνωση και τον αριθμό των μελετών του εργαστηρίου απαιτεί από τον θεράποντα ιατρό. Διατροφή για διαβητικούς θα πρέπει να γίνει ο κανόνας της καθημερινής ζωής, διότι προωθεί την ορθή μεταβολισμό.

Δίαιτα του διαβήτη

Ασθενείς με υπερβολικό βάρος είναι σε κίνδυνο, ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, αποφυγή της παχυσαρκίας. Αν μιλάμε για διατροφή για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τα τμήματα θα πρέπει να είναι μικρό, αλλά ο αριθμός των γευμάτων είναι σκόπιμο να αυξηθεί σε 5 – 6. Αλλάζει την καθημερινή σας διατροφή, είναι σημαντικό να προστατεύει τα αγγεία από την καταστροφή, για να χάσει 10% από το πραγματικό του βάρος. Χαιρετίζω την παρουσία του μενού πλούσιο σε βιταμίνη ε, συστατικά τροφίμων, αλλά η υπερβολική χρήση αλατιού και ζάχαρης θα πρέπει να ξεχάσετε. Ο ασθενής θα επιστρέψει σε μια υγιεινή διατροφή.

Γενικές οδηγίες για την διατροφή

Η αύξηση της παχυσαρκίας στον άνθρωπο, το κοιλιακό τύπος προσαρμοστεί κλινικής διατροφής. Όταν δημιουργείτε μια καθημερινή διατροφή, ο γιατρός καθοδηγείται από την ηλικία του ασθενούς, το φύλο, το βάρος της κατηγορίας, και τη σωματική δραστηριότητα. Με το θέμα των τροφίμων διαβητικός θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο, για να υποβληθεί σε μια σειρά από εργαστηριακές δοκιμές για τον προσδιορισμό των ορμονικών επιπέδων και των διαταραχών του. Εδώ είναι ένα σημείωμα από εξειδικευμένους επαγγελματίες για:

Διατροφή
 1. Μια αυστηρή δίαιτα και την πείνα αντενδείκνυται, διαφορετικά το ποσοστό του σακχάρου στο αίμα είναι παθολογικά διαταραχθεί.
 2. Το πρότυπο των τροφίμων είναι το "ψωμί μονάδα", και στην προετοιμασία για την καθημερινή διατροφή είναι απαραίτητη για να καθοδηγείται από τα στοιχεία από τα ειδικά τραπέζια για τους διαβητικούς.
 3. Για το Πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 75% του ημερήσιου σιτηρεσίου, το υπόλοιπο 25% προέρχεται από σνακ όλη την ημέρα.
 4. Η προτιμώμενη εναλλακτική λύση προϊόντα θα πρέπει να ταιριάζει με το θερμιδικό περιεχόμενο, η αναλογία των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων.
 5. Ως κατάλληλη μέθοδο μαγειρέματος για το διαβήτη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ψήσιμο, το ψήσιμο ή το βράσιμο.
 6. Είναι σημαντικό να αποφύγετε το μαγείρεμα με φυτικά λίπη, όριο συνολικής πρόσληψης θερμίδων.
 7. Απαραίτητη για να αποκλειστεί η παρουσία του καθημερινά τρόφιμα γλυκά πιάτα, διαφορετικά για να επιτευχθεί ένα αποδεκτό επίπεδο γλυκόζης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε γλυκόζης και της χοληστερόλης φάρμακα.

Διατροφή

Φαγητό στο διαβήτη αντανακλά την εσωτερική υγεία του ασθενούς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αναπτύξει τη λειτουργία και χωρίς να διαταραχθεί, για να αποφευχθεί μια πολύ ανεπιθύμητη υποτροπές. Καθημερινή διατροφή θα πρέπει να είναι ένα κλάσμα και ο αριθμός των γευμάτων φτάνει τα 5 – 6. Συνιστάται να τρώνε με βάση την κυρίαρχη μάζα του σώματος, η ανάγκη μείωσης των συνολικών θερμίδων. Ιατρικές συστάσεις είναι:

 • κάτω από το κανονικό βάρος– 1 600 – 2 500 kcal ανά ημέρα.
 • όταν υπερβαίνει το φυσιολογικό σωματικό βάρος— 1 300 – 1 500 kcal ανά ημέρα.
 • με την παχυσαρκία ένας από τους βαθμούς — 600 – 900 kcal ανά ημέρα.
jelly

Προϊόντα για διαβητικούς

Ένας διαβητικός πρέπει να τρώνε όχι μόνο νόστιμο, αλλά και υγιεινό. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις προτεινόμενες συστατικά τροφίμων που υποστηρίζουν ένα έγκυρο δείκτη του σακχάρου στο αίμα, επομένως, σημαντικά παρατείνει την περίοδο της ύφεσης και της υποκείμενης νόσου. Έτσι:

Η ονομασία του τροφίμου

Χρήση για διαβητικούς

μούρα (εκτός από σμέουρα)

περιέχουν μεταλλικά άλατα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

καρύδια

είναι μια πηγή υγιεινά λίπη, αλλά είναι πλούσια σε θερμίδες

χωρίς ζάχαρη, φρούτα (γλυκά φρούτα παρουσία απαγορεύεται)

έχει θετική επίδραση στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, επιβραδύνει την διαδικασία της απορρόφησης της γλυκόζης στο αίμα.

αποβουτυρωμένο γάλα

ανεξάντλητη πηγή ασβεστίου, απαραίτητο για τα οστά.

φυσικό γιαούρτι

ομαλοποίηση της μικροχλωρίδας του εντέρου και να βοηθήσει να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες.

Τι είδους λουκάνικο μπορείς να φας στο διαβήτη

Διατροφή για διαβητικούς προσφέρει σπιτικό φαγητό, εξαλείφει τη χρήση συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό ισχύει επίσης και για τα λουκάνικα, καθώς και την επιλογή που θέλετε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη επιλεκτικότητα. Είναι σημαντικό να εξετάσει τη σύνθεση του λουκάνικου, τις επικρατούσες γλυκαιμικό δείκτη. Αγαπημένα στο διαβήτη και διαβητική παραμένουν τα βραστά λουκάνικα διαφορετικές μάρκες με το συγκεκριμένο δείκτη από 0 έως 34 μονάδες.

Απαγορευμένες τροφές κατά του διαβήτη

Είναι πολύ σημαντικό να μην υπερβαίνει την ημερήσια κανόνας των θερμίδων, αλλιώς εξελίσσεται μια από τις μορφές της παχυσαρκίας, και το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα είναι παθολογικά αυξημένη. Επιπλέον, οι εμπειρογνώμονες που προσδιορίζονται μια σειρά από απαγορευμένα τρόφιμα που θέλετε να εξαιρέσετε τους καθημερινό μενού για το διαβήτη. Αυτή ακόλουθα συστατικά τροφίμων:

Απαγορευμένες τροφές

Βλάβη στην υγεία ενός διαβητικού

η ζάχαρη που περιέχουν τα προϊόντα

ενίσχυση της γλυκόζης υποτροπής.

τα λιπαρά κρέατα

αυξάνουν τη συγκέντρωση της χοληστερόλης στο αίμα.

αλατισμένα και τουρσί λαχανικών

παραβιάζουν το νερό αλάτι ισορροπία.

από τα δημητριακά, το σιμιγδάλι, ζυμαρικά

μείωση της διαπερατότητας των αγγειακών τοιχωμάτων.

η πρώτη ζωμό

περιέχει περίσσεια λίπους.

λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, για παράδειγμα, λιπαρά τυριά, κρέμα γάλακτος, ξινή κρέμα

αύξηση της συγκέντρωσης των λιπιδίων, μια ένδειξη της γλυκόζης στο αίμα.

Διατροφή στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Πώς μπορώ να αντικαταστήσει το απαγορευμένο φαγητό

Για να διατηρήσουν τη γεύση των τροφίμων, συνιστάται να επιλέξετε εναλλακτικά συστατικά τροφίμων. Για παράδειγμα, είναι επιθυμητό να αντικαταστήσει τη ζάχαρη με το μέλι, και αντί του μάννα για να φάνε για Πρωινό κουάκερ φαγόπυρο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για την αντικατάσταση σπόρους, που είναι απαγορευμένα είδη τροφίμων για να εκτοπίσει την επόμενη συστατικά τροφίμων:

 • τα σταφύλια είναι σκόπιμο να αντικαταστήσετε τα μήλα;
 • κέτσαπ, πάστα ντομάτας;
 • παγωτό φρούτων πολτός;
 • ποτά – εμφιαλωμένο νερό;
 • σούπα κοτόπουλο και σούπα λαχανικών.

Οι μέθοδοι μεταποίησης των τροφίμων για τους ασθενείς με διαβήτη

Τηγανητά και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για τους διαβητικούς είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε ως μια υψηλή πιθανότητα απειλή της υποτροπής. Ιατρική τρόφιμα πρέπει να είναι χαμηλή σε λιπαρά, πιο άπαχο. Οι αποδεκτές μέθοδοι θεραπείας, οι γιατροί συστήνουν βρασμού, stewing, μεταποίηση σε χυμό. Έτσι, τα τρόφιμα διατηρούν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες αποφύγετε το σχηματισμό της επιβλαβούς χοληστερόλης.

Μενού για διαβητικούς

Η παχυσαρκία είναι ένας βαθμός που απαιτείται για να τρώτε σωστά, διαφορετικά ο αριθμός των επιθέσεων στο διαβήτη αυξάνεται. Εκτός από τον περιορισμό των υδατανθράκων, είναι σημαντικό για τον έλεγχο των συνολικών θερμίδων. Οι υπόλοιπες συστάσεις και τα ειδικά χαρακτηριστικά της καθημερινής παρακάτω μενού:

 1. Το αλκοόλ, φυτικά λίπη και έλαια, γλυκά τρώω πολύ σπάνια, και είναι καλύτερα να μην αποκλείσει από το καθημερινό μενού.
 2. Τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα, άπαχο κρέας και τα πουλερικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, αυγά, ψάρια 2 – 3 μερίδες την ημέρα.
 3. Τα φρούτα μπορούν να φάνε 2 – 4 μερίδες, ενώ τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ανά ημέρα για 3 έως 5 μερίδες.
 4. Κανόνες θεραπευτικές δίαιτες περιλαμβάνουν το ψωμί και τα δημητριακά με ευρύχωρο ινών που μπορείτε να καταναλώνετε έως 11 μερίδες ανά ημέρα.

Το εβδομαδιαίο μενού για διαβητικούς

Η καθημερινή διατροφή του διαβητικού, θα πρέπει να είναι χρήσιμες και ποικίλες, είναι σημαντικό να διανείμει την αναλογία των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων. Για παράδειγμα, πηγές φυτικών πρωτεϊνών είναι το ψωμί, τα δημητριακά, τα φασόλια, τα φασόλια, η σόγια. Επιτρέπεται για έναν ασθενή με διαβήτη υδατάνθρακες κυριαρχούν σε χωρίς ζάχαρη φρούτα. Δείγμα μενού του ασθενούς εμφανίζονται παρακάτω:

 1. Δευτέρα: Πρωινό - χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage, μεσημεριανό σούπα με λάχανο τουρσί για το δείπνο – ψημένα ψάρια.
 2. Τρίτη: Πρωινό – κουάκερ φαγόπυρο σε αποβουτυρωμένο γάλα, μεσημεριανό – ψάρι για ένα ζευγάρι για δείπνο – αλμυρά φρουτοσαλάτα.
 3. Τετάρτη: Πρωινό – τυρόπιτα, για το δείπνο – λάχανο σούπα για το δείπνο – βρασμένο λάχανο με ατμό κεφτεδάκια.
 4. Πέμπτη: Πρωινό αλέσεως, κουάκερ, μεσημεριανό – ψάρι σούπα και για το δείπνο – λαχανικά στον ατμό.
 5. Παρασκευή: Πρωινό – βρώμη, το μεσημεριανό γεύμα – λάχανο σούπα, βραδινό – σαλάτα λαχανικών με βραστό κοτόπουλο.
 6. Σάββατο: Πρωινό – κουάκερ φαγόπυρου με το ήπαρ, το μεσημεριανό γεύμα – το φυτό για το δείπνο – λαχανικά στον ατμό.
 7. Κυριακή: Πρωινό - τηγανίτες, μεσημεριανό γεύμα – χορτοφάγος σούπα, δείπνο – βρασμένο καλαμάρια και γαρίδες για ένα ζευγάρι.
Ποτά φρούτων

Διατροφή στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Σε αυτήν την ασθένεια που οι γιατροί συνιστούν να τρώτε με διατροφικό πίνακα No. 9, το οποίο εξασφαλίζει μια ενδελεχή έλεγχο των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων. Εδώ είναι οι βασικές αρχές κλινικής διατροφής του ασθενούς, που πρέπει να τηρούν όλοι οι ασθενείς με διαβήτη του δεύτερου τύπου:

 • η ενεργειακή αξία της καθημερινής διατροφής πρέπει να είναι 2400 kcal
 • ανάγκη να αντικαταστήσει τα τρόφιμα με απλούς υδατάνθρακες σε συγκρότημα;
 • όριο ημερήσια πρόσληψη άλατος στα 6 γραμμάρια ανά ημέρα;
 • αφαιρέστε τη διατροφή τους συστατικά τροφίμων που περιέχουν επιβλαβή χοληστερόλη;
 • για να αυξήσει την ποσότητα των φυτικών ινών, των βιταμινών C και την ομάδα Β.

Τρόφιμα που επιτρέπονται σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

το όνομα του κατηγορίες τροφίμων

το όνομα του συστατικά τροφίμων

μούρα

όλα τα είδη φραγκοστάφυλα, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα

εσπεριδοειδή

γκρέιπφρουτ, λεμόνι

χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα

το τυρί, το γιαούρτι, ξινή

άπαχο κρέας

κοτόπουλο, κουνέλι, μοσχάρι

ποτά

ποτά φρούτων, τσάι

γλυκαντικές ουσίες

δημητριακά

το φαγόπυρο, πλιγούρι βρώμης

Διατροφή για διαβήτη τύπου 2 σε μια εβδομάδα

Το φαγητό στην παρουσία του διαβήτη θα πρέπει να είναι ένα κλάσμα με ελάχιστη κατανάλωση αλατιού και μπαχαρικών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε το πόσιμο λειτουργία 1.5 l υγρό. Εδώ είναι η συνιστώμενη μενού και υγιεινές συνταγές για κάθε μέρα:

 1. Δευτέρα: Πρωινό – βρώμη και χωρίς ζάχαρη, τσάι, μεσημεριανό γεύμα – borsch σε ζωμό από το κρέας, για το δείπνο – λάχανο κεφτεδάκια.
 2. Τρίτη: Πρωινό – χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί cottage με αποξηραμένα βερίκοκα, δείπνο – βρασμένο λάχανο με άπαχο κρέας βραστό, δείπνο – γιαούρτι με ψωμί πίτουρο.
 3. Τετάρτη: Πρωινό – κριθάρι κουάκερ, μεσημεριανό σούπα λαχανικών δείπνο - λάχανο σνίτσελ, χυμό cranberry.
 4. Πέμπτη: Πρωινό – φαγόπυρο δημητριακά, μεσημεριανό – ψάρι σούπα, δείπνο – ψάρια κέικ με αυγό.
 5. Παρασκευή: Πρωινό – λάχανο σαλάτα, γεύμα – λαχανικά στον ατμό με κοτόπουλο, δείπνο – τυρί cottage κατσαρόλα.
 6. Σάββατο: Πρωινό – ομελέτα, μεσημεριανό γεύμα – χορτοφάγος σούπα, δείπνο – χυλό κολοκύθας με ρύζι.
 7. Κυριακή: Πρωινό – τυρί κρέμα, μεσημεριανό φασολάδα, το φαγητό – κριθάρι κουάκερ με χαβιάρι μελιτζάνας.