Γιόγκα για την απώλεια βάρους: ασκήσεις

Η πρακτική της γιόγκα με την ευρύτερη έννοια, δεν είναι στόχος του να χάσει βάρος, αλλά κάποια άσκηση είναι ιδανική για την απώλεια βάρους. Η δημοτικότητα αυτή η τάση κερδίζει έδαφος, ειδικά μεταξύ των αστικών Ινδική τεχνική βοηθά να αποκαταστήσει την εσωτερική αρμονία και την πνευματική ισορροπία, ανακουφίζει από το άγχος της δουλειάς και φυσικά υποστηρίζει γυμνασμένο σώμα.

Γιόγκα

Θεωρούν τις βασικές asanas και την επιρροή τους σε προβληματικές περιοχές, και να εξερευνήσετε όλα τα οφέλη από τέτοιες προπονήσεις στο σπίτι και αντενδείξεις.

Πόσο χρήσιμες είναι αυτές οι πρακτικές

Η τακτική άσκηση έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου. Οι asanas, καθώς και άλλα είδη φυσικής δραστηριότητας, συμβάλλουν τα απόβλητα από μεγάλες ποσότητες θερμίδων. Ο ακριβής υπολογισμός εξαρτάται από τη διάρκεια και τον αριθμό των προσεγγίσεων.

Το αποτέλεσμα γίνεται ορατό όχι μόνο στη μείωση του σωματικού λίπους και την ένταση. Το συγκρότημα ασκήσεις γιόγκα για την απώλεια βάρους, επίσης, να έχει αντίκτυπο στις ακόλουθες ενδείξεις:

 • επιτάχυνση του μεταβολισμού στο σώμα.
 • πρόληψη και εξάλειψη της κυτταρίτιδας και των ραγάδων στις προβληματικές περιοχές *
 • ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος;
 • η ομαλοποίηση του γαστρεντερικού σωλήνα;
 • βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή του σώματος;
 • αποκατάσταση των ορμονικών επιπέδων, λόγω ενεργοποίησης του θυρεοειδούς αδένα;
 • αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το άγχος και την κατάθλιψη των διαφόρων φύση, κ. λπ.
Γιόγκα για την απώλεια βάρους

Η θετική επίδραση δεν είναι σε αμφιβολία, αλλά πριν ξεκινήσετε την προπόνηση, να εξετάσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά του οργανισμού και τις πιθανές αντιδράσεις σε φυσικό φορτίο. Πριν από την αλλαγή του καθεστώτος συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να αποκλείσουμε αντενδείξεις.Το πρόγραμμα "Μεταμόρφωση" δεν περιέχει φυσικά φορτία, στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνουμε ένα μέγιστο Πεζοπορία.

Οι κύριες συστάσεις για την εκπαίδευση

Παρά το γεγονός ότι η γιόγκα στο σπίτι για απώλεια βάρους δεν απαιτεί σοβαρή σωματική εκπαίδευση και εξοπλισμό, για να επιτύχει ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες:

 • έχοντας το σωστό εργαλείο. Asanas δεν συνεπάγονται την ενεργό άσκηση, αλλά για να εκτελέσει καλύτερα σε μια φόρμα, για την ελεύθερη κυκλοφορία. Κατάλληλα ρούχα του πλέκει ή συνθετικό?
 • τα υλικά, και ύγρανση. Παπούτσια της κατεύθυνσης δεν είναι υποχρεωτική, αν σε βολεύει, μπορείς να το κάνεις ξυπόλητοι ή με τις κάλτσες;
 • τα βοηθητικά εξαρτήματα. Για την άνετη κατάρτισης αγοράσετε ένα Χαλί ικανότητας ή ένα εξειδικευμένο Χαλί. Για ορισμένες από τις θέσεις που μπορεί να είναι χρήσιμη στάση για τη στήριξη *
 • ζεστό-up πριν από τη συνεδρία. Για να αποφύγετε διαστρέμματα και άλλους τραυματισμούς περάσετε μια προπαρασκευαστική τέντωμα για να ζεσταθεί όλες τις μυϊκές ομάδες.

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας – το πρωί, αντί της χρέωσης, ή το απόγευμα μετά από μια δύσκολη μέρα – δεν έχει σημασία. Το κύριο πράγμα εδώ είναι κανονικότητα. Τήρηση συνεδρίες γιόγκα θα επιτρέψει σε σας για να ρυθμίσει αποτελεσματικά το σώμα του την καύση του σωματικού λίπους κατά την απώλεια βάρους.

Η διάρκεια των μαθημάτων ποικίλλει ανάλογα με τη φυσική σας ικανότητες – από μερικά λεπτά έως 1-1. 5 ώρες. Καλύτερα να ξεκινήσετε με μικρά φορτία, αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των προσεγγίσεων και τη διάρκεια της κατάρτισης.

Μην εκτελέσετε asanas με γεμάτο στομάχι, μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην πέψη. Αφήστε ώρα πριν από το Πρωινό ή μετά από 2-3 ώρες μετά από ένα γεύμα.

Ασκήσεις γιόγκα για την απώλεια βάρους

Η ενεργή εργασία των μυών περιλαμβάνει την ενεργοποίηση των διαδικασιών του σώματος, γι ' αυτό είναι η πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους. Το βάρος της κατάρτισης που προορίζονται για την εργασία με βάρος χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Να αρχίσουμε να το κάνουμε, το μόνο που χρειάζεται ένα Χαλί ικανότητας είναι μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να εργαστούν για τον εαυτό τους στο σπίτι.

Rudrasena

Σκεφτείτε μερικά από τα απλούστερα στοιχεία της γιόγκα για γρήγορη απώλεια βάρους στο σπίτι για αρχάριους.

Rudrasena

Η θέση είναι για την εκπαίδευση τα πόδια, συμπεριλαμβανομένων των πιο προβληματικές περιοχές – το εσωτερικό των μηρών. Η ουσία της εφαρμογής είναι σε γενικές γραμμές τα άκρα, που έχουν αναπτυχθεί τα πόδια και κρατώντας τη θέση σε κατάληψη. Τα χέρια μου είναι στο ύψος του θώρακα, ίσια η πλάτη, τα γόνατα σε γωνία 90 μοιρών.

Virabhadrasana

Πολεμιστής θέτουν για την ενίσχυση των μυών των ποδιών και την πλάτη. Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, λυγίζοντας το μπροστινό πόδι σε γωνία 90 μοιρών, την πλάτη ίσια και τα πόδια, πλήρως τοποθετημένο στο πάτωμα. Η θέση των χεριών στο ύψος του στήθους, τους αγκώνες τράβηξε πίσω. Θέση που συνεπάγεται μια κάθετη διατήρηση του κορμού σε σχέση με το πάτωμα. Στη συνέχεια, τα άκρα έχουν αντιστραφεί.

Vriksasana

Κάτσε όρθιος, τα πόδια διάπλατα ανοιχτά, ίσια η πλάτη, το δεξί πόδι του έχει αναπτυχθεί σε ορθή γωνία σε σχέση με το αριστερό. Κάνω πλαγιές προς τα δεξιά, προσπαθώντας να αγγίξει το πάτωμα, το αριστερό χέρι κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση στην ίδια γραμμή. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το κεφάλι σε αυτήν την κατεύθυνση και να χαλαρώσετε για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη χειραγώγηση του καθρέφτη.

Balasana

Η στάση του το μωρό τεντώνει τους μύες της πλάτης. Άπαχο τέσσερα σημεία – τα χέρια και full πόδια. Ανασηκώστε τη λεκάνη και τραβήξτε το βουρτσάκι προς τα εμπρός. Να χαλαρώσετε και να επιτρέψει τη σπονδυλική στήλη για να τεντώσει κάτω από το φορτίο του σώματός σας.

Όταν προβληματικές περιοχές στην κοιλιακή χώρα

Για να αντιμετωπίσει την υπερβολική καταθέσεις στην μέση θα σας βοηθήσουν οι παρακάτω θέσεις:

 • uttanasana. Αρχική θέση – στάση, τα πόδια ενωμένα, τα χέρια σηκωμένα. Κατά τη διάρκεια της εκπνοής, το πορτ-μπαγκάζ είναι λυγισμένο στη μέση, χέρια απαλά για να φτάσει στο πάτωμα, όπως σταθερό, τότε η αναπνοή επανέρχεται στην αρχική του θέση.
 • navasana (βάρκα). Κάθεται στο πάτωμα, ισιώστε τα πόδια σας και πάλι. Σε αυτή την κατάσταση, και άπαχο πίσω και σηκώστε τα πόδια – τέλεια τοποθέτηση του πίσω και κάτω μέρος του σώματος – 30 μοίρες από το πάτωμα και κάθετες μεταξύ τους. Κρατήστε την ισορροπία, και είναι αρκετά ισχυρή;
 • dandasana. Αυτό είναι το ανάλογο των συνήθων όλες τις περιποιήσεις. Βρίσκονται στο στομάχι σας και τη θέση του άκρου στήριξη στους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών. Διορθώσετε το ράφι, με τον έλεγχο ευθεία γραμμή του σώματος.
Balasana

Από την καθημερινή πρακτική αυτών των asanas τουλάχιστον δύο προσεγγίσεις με το φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά, η αλλαγή ποσά σε περιοχή του στομάχου μπορεί να δει σε 10-15 ημέρες.

Ασκήσεις για τα πόδια γιόγκα για την απώλεια βάρους

Asanas που επηρεάζουν το ισχίο είναι πολύ αποτελεσματική στο να εξερευνήσετε τις εσωτερικές πλευρές, σφίξτε τους γλουτούς σας και να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα. Το πιο αποτελεσματικό από αυτά είναι που περιγράφονται παρακάτω.

Utkatasana (πρόεδρος)

Στάση ακριβώς, τα πόδια μαζί. Για την εισπνέουν βούρτσες rise up, παλάμες πιέζεται εναντίον του άλλου, στην εκπνοή αργά κατάληψη 100 βαθμούς, κλειδαριά. Ακολουθήστε κατευθείαν πίσω και την αναπνοή.

Setu Bandhasana

Ανάλογη της γνωστής γέφυρας. Ξαπλωμένη ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατά σας και σηκώστε αργά το σώμα μέχρι το κάτω πόδι σχηματίζει γωνία 90 μοιρών, κλειδαριά. Οι γλουτοί είναι που εμπλέκονται, τεταμένη χέρια και το λαιμό. Έξοδος θέσεις θα πρέπει να τρέξει ομαλά, μείωση γοφούς σας στο πάτωμα.

Επιπτώσεις στο χέρι

Για να μειωθεί ο όγκος στο πήχεις μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κατάρτιση. Οι πιο κοινές εργασίες:

 • kumbhakaran. Σημείο εκκίνησης – ψέματα στον αγκώνα θέση, αλλά οι παλάμες ενωμένες. Εμμονή σε μια τέτοια κατάσταση είναι δυνατόν από 10 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή περισσότερο.
 • dandasana. Αυτό το asana που περιγράφεται παραπάνω. Για μέγιστο αποτέλεσμα, τη θέση του σώματος όσο το δυνατόν χαμηλότερα το επίπεδο του δαπέδου.

Χρήσιμες από το στρίψιμο

Αυτό το είδος της γιόγκα στο σπίτι για απώλεια βάρους μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό, ενισχύει τα νεφρά, το ήπαρ και άλλα εσωτερικά όργανα και την τόνωση της πέψης. Κρίσιμες στιγμές εκτελούνται από τα σημεία ψέματα, να κάθεται και να στέκεται. Να εξετάσει τις βασικές μεθόδους:

  Η γέφυρα
 • ξαπλωμένος στο πίσω τα χέρια επεκταθεί πλευρές, δεξί πόδι ψηλά και λυγισμένα στο γόνατο. Είναι το σώμα στρέφεται προς τα δεξιά, σε μια προσπάθεια να φτάσει το πάτωμα, αλλά και τους ώμους, τα χέρια και το αριστερό πόδι παραμένει σταθερό. Το κεφάλι γέρνει πίσω την ίδια στιγμή. Στη συνέχεια, το έργο κατάσταση άλλαξε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 • από καθιστή στάση: σταυρώστε τα πόδια σας παρόμοια με την Lotus, το δεξί χέρι στο πάτωμα πίσω από το αριστερό στο δεξί γόνατο. Πάρτε την περίπτωση, όπως πολύ σωστά όσο το δυνατόν, μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό. Επαναλάβετε στην άλλη κατεύθυνση;
 • στάση: στάση επάνω κατ ' ευθείαν, διπλώστε τα χέρια στο ύψος του στήθους με τις παλάμες μαζί. Πάρτε ένα κάθισμα, λαμβάνοντας τη λεκάνη πίσω, στρίψτε το σώμα προς τα δεξιά. Δεξί αγκώνα πίσω από το αριστερό μηρό, κοιτάζοντας τον ουρανό. Μείνετε σε αυτή τη στάση για ένα λεπτό, για να αλλάξετε τη θέση στην αντίστροφο προσανατολισμό.

Στέκεται asanas είναι το πιο δύσκολο για αρχάριους – αυτοί είναι οι μύες τεταμένη, εκτός από τις προσπάθειες για την ισορροπία.

Ανεστραμμένες στάσεις

Την κατεύθυνση αυτή αναπτύσσει την ευελιξία, την καλή λειτουργία πολλών μυϊκών ομάδων από την πλάτη, την κοιλιά, τα χέρια, και ευεργετική για την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα.

Halasana

Αλλιώς γνωστή ως το άροτρο pose, εκτελείται από πρηνή θέση, στην εισπνοή. Εκτεταμένη τα πόδια σηκωμένα κάθετα και σταδιακά να μολύνουν ένα κεφάλι. Η λεκάνη και το στήθος επίσης να ακολουθήσετε το κάτω μέρος του σώματος. Παραμείνει ακίνητος σε αυτή τη θέση, ενώ αυτό το επιτρέπει η ευκαιρία σας.

Matsyasana

Το σημείο εκκίνησης – οριζόντια θέση. Φέρε τις παλάμες κάτω από τους γλουτούς και σηκώστε το στήθος σας από το πάτωμα, ταυτόχρονα ρίχνοντας πίσω το κεφάλι του. Διαμονή στο asana για 30 δευτερόλεπτα και απαλά να επιστρέψετε στην αρχική θέση.

Πρακτικές αναπνοής

Επιτυχής στην καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους δεν είναι μόνο άσκηση, αλλά και ασκήσεις αναπνοής. Είναι επίσης χρήσιμο για αρχάριους – αυτές οι ασκήσεις της γιόγκα για την απώλεια βάρους θα είναι πιο εύκολο να εισέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, να βελτιωθεί η Γενική κατάσταση του σώματος, τον κορεσμό του με το οξυγόνο και να ρυθμίζει τις μεταβολικές διαδικασίες.

Πάρτε μια άνετη θέση (π. χ. Lotus). Roll την γλώσσα, για να κολλήσει έξω και εισπνεύστε μέσα από τον αέρα αργά και βαθιά. Μύες του προσώπου θα πρέπει να είναι χαλαρή.

Μια από τις απλούστερες τεχνικές είναι βαθιά αναπνοή από τη μύτη. Ακολουθήστε κάθε ροή του αέρα – η εισπνοή και η εκπνοή, το μέγιστο γέμισμα και το άδειασμα των πνευμόνων. Κινήσεις εκτελούνται από το διάφραγμα, την κοιλιακή χώρα κινείται οριζόντια προς την σπονδυλική στήλη και από τον. Το στήθος παραμένει ακίνητος.

Προσπαθήστε να εναλλάσσονται η απότομη πρόσληψη ανάσα και μια αργή εκπνοή, χωρίς να ξεχνάμε τη λειτουργία του διαφράγματος και μια χαλαρή κατάσταση του θώρακα. Ως εκ τούτου, εκτέλεσε 3 σετ των 10 αναπνοή κύκλους με ένα διάλειμμα 30 δευτερόλεπτα. Σταδιακά τον αριθμό των επαναλήψεων σε ένα χρόνο αυξάνει.

Για την επίτευξη αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη διαδικασία της απώλειας βάρους θα πρέπει να προσεγγιστεί συνολικά. Ορισμένες σωματικές ασκήσεις για τη διόρθωση της δεν θα είναι αρκετή. Ο σχηματισμός χρήσιμες συνήθειες, η τήρηση της δίαιτας και ψυχολογική δουλειά με έναν ειδικό σε συνδυασμό θα σας οδηγήσει τη μορφή των ονείρων σας και μακροπρόθεσμα για να το διατηρήσει.

Πιθανές αντενδείξεις για τη γιόγκα για την απώλεια βάρους

Halasana

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι asanas μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές των υφιστάμενων συνθηκών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους τραυματισμούς, προβλήματα διαφόρων ειδών, κλπ. επιπλέον, η εκπαίδευση δεν συνιστάται για τα άτομα με τις ακόλουθες παθήσεις:

 • κήλη;
 • καρδιακή προσβολή;
 • εγκεφαλικό επεισόδιο;
 • υπέρταση και άλλες παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος *
 • τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης, ανοιχτές πληγές;
 • τον καρκίνο;
 • η γρίπη, το SARS, κ. λπ.

Εάν έχετε μια χρόνια ασθένεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε με το γιατρό σας σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία την εκπαίδευση και να ξεκινήσετε με μικρά φορτία και μια συνεδρία με μικρή διάρκεια.

Οι ειδικοί παρέχουν εξειδικευμένη βοήθεια στην επιλογή του συστήματος παροχής ισχύος, υπολογισμός του την απαραίτητη φυσική δραστηριότητα και η αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για μια ατομική προσέγγιση για κάθε ασθενή, και την επαγγελματική παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας και των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων εξασφαλίζει την επίτευξη των στόχων στον αγώνα για την αρμονία.

Ως συμπέρασμα

Στο παρόν ασκήσεις γιόγκα για την απώλεια βάρους είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους και έμπειρους αθλητές, αλλά θα είναι αποτελεσματική μόνο με την κατάλληλη τεχνική. Οι ειδικοί συστήνουν να ελέγχετε τη θέση από όλα τα μέρη του σώματος σε asana για την ενεργοποίηση του επιθυμητού μυϊκές ομάδες.

Συμμόρφωση με τις συστάσεις μας είναι σε θέση να επιταχύνει τη διαδικασία της απώλειας βάρους και θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.