Ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους

Προς το παρόν, μια ισορροπημένη διατροφή θεωρείται η πιο ακίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Όταν εμφανίζεται παχυσαρκία, δεν χρειάζεται να μειωθεί δραστικά η περιεκτικότητα σε θερμίδες του εισερχόμενου φαγητού, να τηρηθεί μια μονο-δίαιτα ή να απορριφθεί τελείως η τροφή. Όλα αυτά τα μέτρα έχουν αρνητική επίδραση στην κατάσταση του σώματος και με την επιθυμητή λεπτότητα, μπορείτε να πάρετε αρκετές σοβαρές ασθένειες. Η κατανάλωση ισορροπημένης διατροφής για απώλεια βάρους σημαίνει αποφυγή επιβλαβών και ανθυγιεινών τροφίμων, κάτι που θα σας επιτρέψει να χάσετε βάρος και να μην βλάψετε την υγεία σας. Η άσκηση ενεργά μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα, τα τρόφιμα δεν πρέπει να είναι βαριά και εύπεπτα. Το πρωί, ωστόσο, μπορείτε να έχετε κάτι υψηλότερο σε θερμίδες.

ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους

Εάν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, τα λιπαρά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες θα πρέπει να αντικαθίστανται με φυσικά τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, με τα ψημένα προϊόντα και τα επιδόρπια να εγκαταλείπονται εντελώς. Η διατροφή πρέπει να είναι λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα λαχανικά, θαλασσινά ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Τα τηγανητά πιάτα αντικαθίστανται από βραστά, βραστά, ψητά πιάτα.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ότι το σώμα καθαρίζεται και αρχίζει να λειτουργεί με νέα δύναμη. Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος πολύ γρήγορα, αυτή η δίαιτα δεν είναι κατάλληλη. Η σωστή ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους έχει σχεδιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο για να χάσει περιττά κιλά, αλλά και για να βελτιώσει ολόκληρο το σώμα.

Η αποτελεσματικότητα της διατροφής, οι ιδιότητές της

πώς να χάσετε βάρος με μια ισορροπημένη διατροφή

Μια ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους μπορεί να έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών και των τοξινών από το σώμα. Ως αποτέλεσμα, τα εισερχόμενα τρόφιμα χωνεύονται πολύ πιο γρήγορα και δεν έχουν χρόνο να εναποτίθενται στο σώμα με τη μορφή λιπαρών πτυχών. Για να το κάνετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μην καταναλώνετε ορισμένα τρόφιμα.

Εμφανίζεται έντονη αν το μενού περιέχει γλυκά, πιάτα με αλεύρι και ημιτελή προϊόντα. Αρκεί να αποκλείσουμε την κατανάλωση λευκού ψωμιού, ψωμάκια, σοκολάτας, και το σώμα πρέπει να αναζητήσει ενέργεια στα δικά του αποθέματα λίπους, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Μια ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους εξισορροπεί πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές και σύνθετους υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες είναι ένας τύπος δομικού υλικού για μυϊκό ιστό και οι σύνθετοι υδατάνθρακες παρέχουν βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Εάν τρώτε πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες, μπορείτε να απαλλαγείτε από την πείνα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει επιθυμία να φάει τίποτα λιπαρό και επιβλαβές.

Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή για τουλάχιστον τρεις μήνες. Στην ιδανική περίπτωση, μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι το θεμέλιο της δια βίου διατροφής σας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα κέικ ή ένα κομμάτι κέικ. Μόλις επιτευχθεί το απαιτούμενο βάρος μία φορά την εβδομάδα, επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από τη διατροφή και να απολαύσετε κάτι απαγορευμένο. Αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, μετά από λίγο σταματάτε να θέλετε λίπος και γλυκό.

Το μεγαλύτερο όφελος μιας ισορροπημένης διατροφής είναι τα αναμφισβήτητα οφέλη για την υγεία. Με τη σωστή διατροφή, όχι μόνο το σχήμα σας αλλάζει προς το καλύτερο. Η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται, τα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά και πιο λαμπερά, εμφανίζονται ενέργεια και ζωντάνια.

Το μειονέκτημα της δίαιτας είναι ότι πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να περάσετε το χρόνο σας αναζητώντας βιολογικά προϊόντα και να προετοιμάσετε υγιεινά γεύματα. Ωστόσο, αυτά τα μειονεκτήματα είναι τόσο μικρά που πολλοί άνθρωποι έχουν επιλέξει από καιρό μια ισορροπημένη διατροφή και είναι ευτυχείς να τηρήσουν τις αρχές της.

Οι κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής

 1. Η διατροφή δεν πρέπει να περιέχει πικάντικες, τηγανητές ή λιπαρές τροφές. Ωστόσο, είναι αδύνατο να εγκαταλείψουμε εντελώς τα λίπη. Πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή. Απλά πρέπει να ξέρετε ποια από αυτά είναι χρήσιμα και ποια βλάπτουν μόνο την υγεία και το σχήμα σας. Το γρήγορο φαγητό, τα μαγειρικά πιάτα, η γλυκιά σόδα και οι πατάτες εξαιρούνται επίσης.
 2. Το μενού βασίζεται στην υγεία και τη φυσικότητα των προϊόντων. Πρέπει να παρέχετε στον οργανισμό όλες τις απαραίτητες ουσίες χωρίς να το υπερφορτώνετε.
 3. Πρέπει να τρώτε συχνά, σιγά-σιγά. Δεν είναι αποδεκτό να τρώτε μία φορά την ημέρα, ακόμη και αν τα γεύματα δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και παρασκευάζονται από υγιεινά τρόφιμα. Τα σνακ είναι επίσης πολύ επιβλαβή για τη φιγούρα, οπότε δεν πρέπει να αφήσετε μια τέτοια αίσθηση πείνας να εμφανίζεται όταν θέλετε να φάτε ένα κέικ ή ένα χάμπουργκερ.
 4. Η πρόσληψη θερμίδων και η κατανάλωση πρέπει να είναι ισορροπημένα. Με την άσκηση και την άσκηση, μπορείτε να αυξήσετε την περιεκτικότητα των γευμάτων σε θερμίδες. Εάν ο τρόπος ζωής είναι πιο παθητικός, το περιεχόμενο θερμίδων πρέπει να είναι αντίστοιχα χαμηλότερο.
 5. Πρέπει να τρώτε σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, να είστε προετοιμασμένοι για αυτήν τη διαδικασία και να μασάτε προσεκτικά κάθε μπουκιά. Δεν πρέπει να τρώτε στο τρέξιμο, βιαστικά, σε νευρική ατμόσφαιρα και σε κατάσταση νευρικού στρες και ερεθισμού - τέτοια τρόφιμα δεν αποφέρουν οφέλη.
 6. Εάν σταματήσετε τη ζάχαρη, μπορείτε να ρίξετε αυτά τα κιλά πολύ πιο γρήγορα. Τα γλυκά του καταστήματος μπορούν να αντικατασταθούν με εποχικά φρούτα - είναι και τα δύο νόστιμα και πολύ υγιεινά.

Εβδομαδιαίο μενού διατροφής

Ποια τρόφιμα μπορούν και δεν μπορούν να καταναλωθούν με μια ισορροπημένη διατροφή;

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο σωστά δημιουργήθηκε το μενού για μια ισορροπημένη διατροφή. Μια ισορροπημένη διατροφή για μια εβδομάδα περιλαμβάνει τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών λιπαρών, θαλασσινών ψαριών, λαχανικών, φρούτων και διαφόρων τύπων δημητριακών. Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη και όλοι μπορούν να μαγειρέψουν μόνοι τους τα πιάτα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους. Μεταξύ μεσημεριανού γεύματος και δείπνου, μπορείτε να φάτε φρούτα και να πιείτε ένα ποτήρι κεφίρ χαμηλών λιπαρών πριν από το κρεβάτι.

Δευτέρα

 • βραστό αυγό, τσάι ή καφές χωρίς ζάχαρη.
 • βραστό μοσχάρι, φυσικό γιαούρτι;
 • Ζωμός κοτόπουλου, σαλάτα λαχανικών, τυρί cottage
 • μαγειρεμένα ή στον ατμό ψάρια, λαχανοσαλάτα, τσάι.

Τρίτη

 • Τόνος με αγγούρι και βραστό αυγό, φυσικό γιαούρτι;
 • σούπα λαχανικών, πράσινη σαλάτα με μαλακό τυρί με χαμηλά λιπαρά, ακτινίδιο;
 • φασόλια βρασμένα σε σάλτσα ντομάτας, βραστό στήθος κοτόπουλου, ψωμί σίκαλης.

Τετάρτη

 • Ψωμί ολικής αλέσεως με μαλακό τυρί και ντομάτα;
 • σούπα ζωμού με χαμηλά λιπαρά, κρουτόν, φρούτα;
 • Σαλάτα λαχανικών με ελαιόλαδο ή λιναρόσπορο, βραστό μπρόκολο ή κουνουπίδι, χυμό λαχανικών.

Πέμπτη

 • μαγειρεμένο φαγόπυρο με ντομάτες, κεφίρ χαμηλών λιπαρών;
 • Λαχανικό στιφάδο με καστανόχρωμο ρύζι, μούρα ή φρούτα.
 • Ψάρια, λαχανικά στον ατμό με ξινή κρέμα.

Παρασκευή

 • Φρουτοσαλάτα με φυσικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, νιφάδες βρώμης με μέλι;
 • ζωμός κρέατος, φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά, τσάι;
 • Ψάρια με σαλάτα, χυμό ντομάτας χωρίς αλάτι.

Σάββατο

 • Σαλάτα λαχανικών με βραστό κοτόπουλο, τσάι / καφέ χωρίς ζάχαρη.
 • μπορς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, βινεγκρέτ, μήλο
 • Πατάτες φούρνου στο δέρμα, με κουάρκ και βότανα.

Κυριακή

 • Κουάκερ μαργαριταριού κριθάρι, γιαούρτι, μήλο;
 • βραστό κρέας με λαχανικά, ζωμό κοτόπουλου, φρούτα;
 • Λαχανικό στιφάδο (χωρίς πατάτες), πράσινη σαλάτα με τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Άλλες ισορροπημένες δίαιτες

επιλογές ισορροπημένης διατροφής για απώλεια βάρους

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικές ισορροπημένες δίαιτες. Δεν μοιάζουν με τις συνήθεις δίαιτες όταν πρέπει να μετράτε θερμίδες κάθε μέρα και να ακολουθείτε ένα αυστηρό και συγκεκριμένο μενού.

 • Μεσογειακή διατροφή.Πολλοί είναι οπαδοί αυτής της διατροφής, η οποία δύσκολα μπορεί να ονομαστεί δίαιτα. Είναι τόσο ποικίλο και χρήσιμο. Η επιλογή των επιτρεπόμενων προϊόντων είναι πολύ πλούσια, μπορείτε να βρείτε νέα πιάτα κάθε μέρα. Αυτή η αποτελεσματική, ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους εγγυάται την ευεξία, την αισιόδοξη διάθεση και την απόλαυση του φαγητού. Τα ακόλουθα προϊόντα είναι ευπρόσδεκτα: σίγουρα ψάρι, φρέσκα λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, αυγά, τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, φυσικό γιαούρτι, ζυμαρικά σκληρού σίτου. Επιτρέπεται το ξηρό κόκκινο κρασί, το οποίο συνιστάται για αυτή τη διατροφή να πίνεται καθημερινά, αλλά όχι περισσότερο από ένα ποτήρι.
 • Φινλανδική διατροφή.Εφευρέθηκε στη Φινλανδία όταν οι άνθρωποι αύξησαν γρήγορα το βάρος τους σε κρύο καιρό. Ο πυρήνας της φινλανδικής διατροφής είναι η χορτοφαγική σούπα. Επιπλέον, τα ψάρια πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή: επιτρέπονται επίσης γάδο, ρέγγα, σολομός, πέστροφα και γαρίδες ή καραβίδες. Για όσους δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς κρέας, επιτρέπεται να τρώνε κουνέλι ή μοσχάρι. Μπορείτε να φάτε οποιοδήποτε σιτάρι, καθώς και μούρα, λαχανικά, φρούτα.
 • δίαιτα γυμναστικής.Αυτή η ισορροπημένη δίαιτα χαμηλών θερμίδων είναι ιδανική για όσους απολαμβάνουν έναν ενεργό τρόπο ζωής και πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο. Η διατροφή θα βοηθήσει να τονίσει περισσότερο το σώμα, να μην αισθάνεται κόπωση και πείνα και να στηρίζει το σώμα κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης. Τα προϊόντα που επιτρέπονται από τη διατροφή γυμναστικής είναι πρωτεΐνες (αυγά, βραστό κρέας, ψάρι, τυρί cottage), λαχανικά στον ατμό ή με τη μορφή σαλάτας με την προσθήκη ελαιολάδου ή φυσικού γιαουρτιού, καθώς και ψωμί ολικής αλέσεως και δημητριακά.

Κριτικές και αποτελέσματα

Σύμφωνα με άτομα που έχουν δοκιμάσει ισορροπημένες δίαιτες, είναι μόνο ευεργετικά. Χωρίς αίσθημα πείνας, ποικίλο μενού, δυνατότητα δημιουργίας μιας καθημερινής διατροφής - αυτά είναι τα πλεονεκτήματα μιας ισορροπημένης διατροφής που τονίζονται ιδιαίτερα. Επιπλέον, μετά τον πρώτο μήνα μιας ισορροπημένης διατροφής, σχεδόν όλοι παρατήρησαν βελτίωση στην ευεξία τους, μείωση του όγκου, εμφάνιση της ενέργειας και επιθυμία για ενεργή άσκηση.

 • Κριτική # 1: "Λατρεύω τον εαυτό μου για να καθίσω και να λιμοκτονήσω. Έτσι, μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι σίγουρα η επιλογή μου. Κατάφερα να χάσω 2 κιλά την εβδομάδα. Νομίζω έτσι. " συνεχίστε να τρώτε σωστά. ", Μου άρεσε πολύ. "
 • Κριτική # 2: "Τι είδους δίαιτες έχω δοκιμάσει. Ναι, έχω χάσει βάρος όταν έκανα τα πάντα σωστά. Αλλά τα μαλλιά μου έπεσαν επίσης, τα νύχια έσπασαν και το πρόσωπό μου έγινε γκρι. Και όταν εγώ αλλάξαμε σε Bei μια κανονική δίαιτα επέστρεψε αμέσως όλα τα κιλά. Αντίθετα, μια ισορροπημένη διατροφή με πρωτεΐνες δεν έχει τέτοιες συνέπειες. Όταν έφαγα σωστά, παρατήρησα ότι η εμφάνισή μου είχε γίνει πολύ καλύτερη. "
 • Αριθμός βαθμολογίας 3: "Μου άρεσε η απλή, ισορροπημένη διατροφή. Μπορείτε να αφήσετε τον εαυτό σας πολύ και να χάσετε βάρος ταυτόχρονα. Και το καλύτερο είναι ότι απλά δεν θέλετε επιβλαβές φαγητό. Στην αρχή ήταν εγώ. "Σκεπτικιστής αυτής της δίαιτας, εξάλλου, έχουμε συνηθίσει ήδη στις δίαιτες που είναι αυστηροί περιορισμοί και διαρκής πείνα. Ωστόσο, όταν έχασα 6 κιλά το καλοκαίρι χωρίς καν να παρατηρήσω διατροφική δυσφορία, συνειδητοποίησα ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο και αποτελεσματικό πράγμα. Τώρα προτείνω σε όλους τους φίλους μου. "