Πώς να χάσετε βάρος γρήγορα στο σπίτι

Η γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς τη βοήθεια ενός διατροφολόγου και χωρίς να εξαντληθείτε από τη συνεχή προπόνηση στις αίθουσες είναι το όνειρο όποιον έχει τουλάχιστον λίγα επιπλέον κιλά. Όσο λιγότερο είναι, τόσο περισσότερο θέλετε να επιτύχετε γρήγορα τον τελικό στόχο. Είναι πολύ πιθανό να χάσετε βάρος γρήγορα και εύκολα στο σπίτι. Αλλά πρέπει να δουλέψεις μόνοι σου. Και επίσης - η συνεχής παρακολούθηση συνεχίζει να διατηρεί το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε.

Πόσο γρήγορα

Πώς και πόσο γρήγορα μπορείτε να χάσετε βάρος στο σπίτι

Πριν επιλέξετε οποιαδήποτε μέθοδο, θα πρέπει να αποφασίσετε τι ακριβώς σημαίνει "ταχεία απώλεια βάρους" για εσάς. Αυτό εξαρτάται κυρίως από το αρχικό βάρος. Για εκείνους των οποίων το βάρος υπερβαίνει τα 120 κιλά, η απώλεια 2-3 κιλών την εβδομάδα είναι ένας απολύτως αποδεκτός ρυθμός. Συνολικά, αυτό αντιστοιχεί σε έως και 10% του αρχικού βάρους ανά μήνα, δηλ. Δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο που ορίζουν οι γιατροί για ασφαλή απώλεια βάρους.

Με αρχικό βάρος 70-80 kg, εάν η περίσσεια μάζας είναι περίπου 10-20% του κανόνα, είναι δυνατόν, με μεγάλη επιθυμία, να χάσετε γρήγορα 5 kg. Το βέλος κλήσης μπορεί να μετακινηθεί από τόσα τμήματα ακόμη και σε μια εβδομάδα, αλλά αυτό σίγουρα δεν φέρνει οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, το λίπος δεν θα φύγει καθόλου.

Η γρήγορη απώλεια βάρους στο σπίτι οδηγεί σε απώλεια νερού πρώτα (και συχνά στην αφυδάτωση), και στη συνέχεια η μυϊκή μάζα εξαφανίζεται και μόνο το λίπος. Αλλά δεν έρχεται συνήθως σε αυτόν.

Εξαρτήματα απώλειας βάρους

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χάσετε βάρος γρήγορα στο σπίτι και να μην βλάψετε τον εαυτό σας - ένας συνδυασμός όλων των συστατικών ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Και πρώτα πρέπει να ξεχάσετε τη λέξη "γρήγορα" και να αφήσετε το σώμα να αποφασίσει για τον εαυτό του πόσα κιλά να απαλλαγείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πολλοί δεν πιστεύουν αρχικά, αλλά μια λογική ολοκληρωμένη προσέγγιση για την απώλεια βάρους θα παράγει καλύτερα αποτελέσματα από αυστηρές δίαιτες, χάπια και άλλες μεθόδους αυτο-βασανιστηρίων σε άτομα που χάνουν βάρος. Έτσι, εάν θέλετε να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα στο σπίτι και ταυτόχρονα να φανείτε καλύτερα και όχι χειρότερα από πριν, τότε χρησιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία σωστά.

Καθαρισμός του σώματος

Ο καθαρισμός ολόκληρου του σώματος πρέπει πάντα να είναι το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους. Εάν δεν το κάνετε τακτικά (τουλάχιστον μία φορά τη σεζόν), η ποσότητα των σκληρυμένων κοπράνων στα εντερικά τοιχώματα μπορεί να φτάσει αρκετά κιλά. Μπορείτε να το καθαρίσετε με ειδικά καθαρτικά ή κλύσματα. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει σωστά.

Πάρτε καθαρτικό για να καθαρίσετε το σώμα και να χάσετε βάρος ταυτόχρονα

Είναι καλύτερο να παίρνετε καθαρτικό το πρωί με άδειο στομάχι. Και πίνετε με άφθονο νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τις φυσικές λαϊκές θεραπείες: φλοιός θαλάσσιου buckthorn, senna, αλλά η σκόνη μαγνησίας δίνει επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα και δεν είναι απολύτως επιβλαβής για την υγεία σε λογικές δόσεις.

Είναι καλύτερο να μείνετε σπίτι την ημέρα του καθαρισμού για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Η ποσότητα καθαρού νερού που καταναλώνεται ανά ημέρα θα πρέπει να αυξηθεί στα δυόμισι έως τρία λίτρα για να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Η θεραπεία με παχέος εντέρου προσφέρει καλά αποτελέσματα - έναν επαγγελματικό καθαρισμό του παχέος εντέρου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις σε αυτήν τη διαδικασία. Είναι αδύνατο να παρασυρθούν, όπως και τα κλύσματα - το πολύ συχνό πλύσιμο των εντερικών περιεχομένων οδηγεί σε δυσβίωση και διαταραχή της κανονικής λειτουργίας των οργάνων του γαστρεντερικού σωλήνα.

Μια πιο ήπια επιλογή καθαρισμού είναι η κατάποση ενεργού άνθρακα ή άλλου προσροφητικού με άδειο στομάχι.

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε απώλειας βάρους. Επιπλέον, αρκεί να ακολουθείτε τακτικά απλούς κανόνες και το βάρος θα μειώνεται σταθερά:

πώς να τρώτε σωστά για να χάσετε βάρος
 • αποφεύγει εντελώς τα αλκοολούχα και ανθρακούχα ποτά, κονσέρβες και συσκευασμένους χυμούς.
 • Αφαιρέστε τη ζάχαρη και τα γλυκά από το τραπέζι, τα ψημένα προϊόντα, ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση επιτραπέζιου αλατιού.
 • Αντικαταστήστε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα με αντίστοιχα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
 • Βγάλτε το ταψί και αγοράστε ένα λουτρό νερού. Αν θέλετε να τηγανίσετε, χρησιμοποιήστε τη σχάρα.
 • Αγοράστε μόνο κρέας και αντικαταστήστε το με ψάρι ή θαλασσινά μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το ποσοστό των μη γλυκαντικών φρούτων και των μη αμυλούχων λαχανικών στη διατροφή σας είναι τα δύο τρίτα ή περισσότερο.
 • Σνακ μόνο σε σπόρους, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα (όχι περισσότερο από μια χούφτα) ή ένα πράσινο μήλο.
 • Εναλλαγή σε κλασματικά γεύματα - τρώτε συχνά, αλλά σταδιακά.

Και το κύριο μυστικό είναι να παρακολουθείτε τη δική σας κατάσταση. Καθώς κατευθύνεστε προς την κουζίνα, σκεφτείτε εάν η πείνα σας οδηγεί εκεί ή απλώς την επιθυμία να «ροκανίσετε κάτι νόστιμο». Όταν πεινάτε, φάτε. Στη δεύτερη περίπτωση, πιείτε ένα ποτήρι καθαρό νερό. Έτσι σε μια εβδομάδα θα είναι εύκολα μια ή δύο λίρες.

Φυσική αγωγή

Ω πόσο πολύ υπέρβαροι άνθρωποι δεν τους αρέσει αυτό το μέρος. Η απλή σκέψη της ανάγκης για τακτική σωματική δραστηριότητα τους φοβίζει και τους βυθίζει σε βαθιά κατάθλιψη. Και εντελώς μάταια. Μπορείτε να είστε ενεργοί στο σπίτι εντελώς απαρατήρητοι:

Άσκηση απώλειας βάρους
 • κάνετε όλη την εργασία σας χωρίς ηλεκτρικό εξοπλισμό: ηλεκτρική σκούπα, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων.
 • Σταματήστε το ασανσέρ και περπατήστε τουλάχιστον 2-3 στάσεις την ημέρα.
 • Μετακινήστε κύπελλα, πιάτα και άλλα σκεύη στα πάνω ή κάτω ράφια.
 • μάθετε στατικές ασκήσεις (βίντεο των οποίων είναι εύκολο να βρείτε στο Διαδίκτυο) και κάντε τα ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.
 • βρείτε έναν σύντροφο για ενεργά παιχνίδια: τένις, μπάντμιντον, το ποδόσφαιρο είναι μια εξαιρετική μορφή προπόνησης.
 • κάνετε σεξ πιο συχνά - μπορείτε να κάψετε τόσες θερμίδες σε μια ώρα όσο μπορείτε σε διάδρομο σε μισή ώρα.

Και το πιο σημαντικό, μην το αντιμετωπίζετε ως δεσμευτικό. Παρατηρήστε πώς το σώμα σας απολαμβάνει την άσκηση όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Οι μύες γίνονται ελαστικοί και όμορφα διαμορφωμένοι και κερδίζετε αυτοπεποίθηση.

Κίνητρα

Το κίνητρο πρέπει να είναι πρώτο. Το "θέλω" είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο που σας αναγκάζει να κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο για να επιτύχετε τον στόχο σας το συντομότερο δυνατό.

Αλλά δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αγνοούν εντελώς αυτόν τον σημαντικό παράγοντα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από λίγες μέρες όλο το ενδιαφέρον για τη διαδικασία χάνεται και το σώμα απλά δεν έχει χρόνο να φτάσει τα δικά του αποθέματα λίπους.

Ο ευκολότερος τρόπος να το αποφύγετε είναι να ασκήσετε την ψυχική σας στάση. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν:

πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας να χάσετε βάρος γρήγορα
 1. Η συνειδητοποίηση ότι η φιγούρα είναι τίποτα εκτός από τέλεια και είναι καιρός να την αλλάξουμε. Το γεγονός ότι οι κύριες αιτίες της παχυσαρκίας είναι το άγχος, η υπερκατανάλωση τροφής και η δική σας τεμπελιά. Το γεγονός ότι αν δεν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα τώρα, θα επιδεινωθεί μόνο. Και το γεγονός ότι έχετε αρκετή δύναμη για να γίνετε αυτό που θέλετε να είστε.
 2. Η συνέπεια είναι η κύρια προϋπόθεση, χωρίς την οποία είναι απλώς ανόητο να ελπίζουμε για επιτυχία. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για ό, τι κάνετε. Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας κάθε μέρα ότι έχετε ακόμα ένα στάδιο να πάτε και έχετε λιγότερο χρόνο για να φτάσετε στη γραμμή τερματισμού. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποκλίνει από τους κανόνες που έχετε ορίσει. Συνοψίστε την εβδομάδα και συγκρίνετε το αποτέλεσμα με το προηγούμενο.
 3. Θετικό. Δοξάστε και ανταμείψτε τον εαυτό σας. Για κάθε νέο επίτευγμα. Γνωρίστε φίλους, πηγαίνετε στις ταινίες, παρακολουθήστε κωμωδίες. Αυτό θα σας επιτρέψει να μην πέσετε στην κατάθλιψη λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται, αλλά ταυτόχρονα θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες πιο γρήγορα.
 4. Νέα κίνητρα. Πάρτε στον εαυτό σας ένα ωραίο κομμάτι που θα ταιριάζει απόλυτα όταν χάσετε μερικά επιπλέον κιλά. Προγραμματίστε ένα ενδιαφέρον ταξίδι (καλύτερα από τη θάλασσα, ώστε να μπορείτε να αναδείξετε τον νέο σας χαρακτήρα! ). Σκεφτείτε τι άλλο θα αλλάξει στη ζωή σας όταν επιτύχετε τον στόχο σας.
 5. υποστήριξη για τους αγαπημένους σας. Πολύ σημαντικό. Πείτε σε όλους ότι προσπαθείτε να αλλάξετε. Και τότε οι συγγενείς σας δεν θα σας προσφέρουν άλλους πειρασμούς με τη μορφή τούρτας, ένα πλούσιο δείπνο ή ένα πάρτι με αλκοόλ. Ή τουλάχιστον θα αισθανθούν σωστά την απόρριψή σας.

Εάν βάζετε πρώτα ψυχολογική άνεση κατά την απώλεια βάρους, απλά θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορη και αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία. Και όλα αυτά επειδή η ήπια απώλεια βάρους συμβαίνει σαν από μόνη της, χωρίς να σας επιβαρύνει και χωρίς να προκαλέσει επιπλέον άγχος.

Σύνοψη

Στην πραγματικότητα, η απώλεια βάρους γρήγορα στο σπίτι με τη σωστή προσέγγιση είναι εύκολη και ο καθένας μπορεί να το κάνει. Το κυριότερο είναι να μην επιβάλλετε πολλούς αυστηρούς περιορισμούς και να μην υπολογίζετε ακριβώς πόσα γραμμάρια χάσατε σε μια εβδομάδα.

Αφήστε τον εαυτό σας να απολαύσει τη διαδικασία αλλαγής του σώματός σας. Αγαπήστε το και θα το πάρετε σε αντάλλαγμα

Το ερώτημα που τίθεται συχνά είναι πώς να χάσετε βάρος γρήγορα για έναν άνδρα στο σπίτι. Χρειάζεται έντονη προπόνηση για να μην χάσει τη μυϊκή μάζα; Στην αρχή όχι. Ακόμα κι αν θέλετε μια μορφή απόλλωνα, δεν υπάρχει λόγος να χτίζετε μυς κάτω από ένα παχύ στρώμα λίπους.

Επομένως, η προσέγγιση που σκιαγραφήσαμε για την απώλεια βάρους λειτουργεί γρήγορα για όλους. Και αφού το σώμα γίνει λίγο «στεγνό» και πιο λεπτό, μπορείτε να πάρετε το σίδερο στα χέρια σας και να σφυρηλατήσετε τη μορφή των ονείρων σας.