Διατροφή φαγόπυρου για απώλεια βάρους

Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη δίαιτα, μπορείτε να χάσετε έως και 12 κιλά σε δύο εβδομάδες.

Η μέση περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι 970 Kcal ανά ημέρα.

Αυτή είναι μια πολύ γνωστή μονο-δίαιτα και ταυτόχρονα μία από τις πιο απλές. Το κουάκερ φαγόπυρου είναι η βάση ολόκληρου του μενού. Αυτή η δίαιτα δεν είναι βραχυπρόθεσμη, διαρκεί δύο εβδομάδες. Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική διατροφή: εάν τηρήσετε αυτό, μπορείτε να χάσετε 12 κιλά ή περισσότερο. Ο αριθμός των κιλών που χάνονται εξαρτάται από το υπερβολικό βάρος: όσο περισσότερο είναι, τόσο πιο γρήγορη και ισχυρότερη θα είναι η διαδικασία απώλειας βάρους.

Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε με δίαιτα φαγόπυρου

Εάν μαγειρεύετε χυλό φαγόπυρου σύμφωνα με το μενού διατροφής φαγόπυρου, θα έχει 70-169 κιλοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με αυτήν την κατανόηση, το φαγόπυρο δίνει ένα αίσθημα κορεσμού. Και εδώ είναι το καλό: δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ποσότητα του κουάκερ που καταναλώνεται ανά ημέρα.

Το κουάκερ φαγόπυρου περιέχει επαρκείς ποσότητες καλίου, μαγνησίου, ασβεστίου και σιδήρου. Μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φυτικής πρωτεΐνης 5, 93%, καθώς και βιταμινών, μειώνει στο μέγιστο τις παρενέργειες της διατροφής στο ανθρώπινο σώμα. Εάν ακολουθήσετε αυτήν τη δίαιτα, δεν θα αντιμετωπίσετε δυσφορία ή δυσκολία. Επιπλέον: Κάθε μέρα θα νιώσετε ένα κύμα δύναμης και ζωτικότητας και θα νιώθετε καλά. Με τόσο καλές "συνέπειες", μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε καθαρά πρωτεϊνικά συστατικά στη διατροφή του φαγόπυρου (όπως κρέας ή ψάρι).

Η πιο σημαντική και απλώς υποχρεωτική απαίτηση για μια τέτοια διατροφή: για να αποκλείσετε εντελώς τα μπαχαρικά ή τις σάλτσες, πρέπει ακόμη και να εγκαταλείψετε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: δεν μπορείτε να φάτε τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο - αυτό είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη και απαραίτητη διατροφή για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Βράστε το χυλό

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν: το φαγόπυρο πρέπει να μαγειρεύεται όλη την ημέρα. Ρίξτε μισό κιλό δημητριακών με βραστό νερό (1, 5 λίτρα) και τυλίξτε το δοχείο σε κουβέρτα με κουάκερ όλη τη νύχτα. Παρακαλώ σημειώστε: το φαγόπυρο για αυτήν τη διατροφή δεν μπορεί να μαγειρευτεί. Αυτή η ποσότητα μαγειρεμένου φαγόπυρου είναι αρκετή για μια μέρα με το κεφάλι. Αφού καταλάβετε πόσο μπορείτε να φάτε σε μια μέρα, μαγειρέψτε τη σωστή ποσότητα. Συνήθως, μέχρι το τέλος της διατροφής, καταναλώνετε πολύ λίγο - 100 γραμμάρια είναι αρκετά.

Το πρωί, το φαγόπυρο μετατρέπεται σε συνηθισμένο κουάκερ - πρέπει να το τρώτε κάθε δύο εβδομάδες. Μπορεί να μην απορροφηθεί όλο το νερό. Στη συνέχεια, αδειάστε το και χρησιμοποιήστε λίγο λιγότερο ζεστό νερό την επόμενη φορά.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να προετοιμάσετε ένα τέτοιο κουάκερ, αλλά σε ένα θερμό. Χρειάζονται μόνο 35-40 λεπτά.

Μενού

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος: εκτός από τη βάση, δηλαδή το φαγόπυρο (και μπορείτε κυριολεκτικά να φάτε όσο θέλετε), μπορείτε να πίνετε ένα λίτρο κεφίρ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά 1% την ημέρα (αλλά όχι περισσότερο, λιγότερο δυνατό) . Μπορείτε να πιείτε το κεφίρ μόνοι σας ή να το πλύνετε με φαγόπυρο. Εάν αισθάνεστε πολύ πεινασμένοι (συνήθως στην αρχή), μπορείτε να πάρετε ένα άλλο ποτήρι κεφίρ πριν από το κρεβάτι. Μπορεί να θέλετε να αρνηθείτε να συνεχίσετε τη δίαιτα, αλλά ένα καλό και το πιο σημαντικό, γρήγορο αποτέλεσμα θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την απώλεια βάρους σας.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός από το πόσιμο νερό (πάντα μη ανθρακούχο και μη μεταλλικό) και το πράσινο τσάι - στη συνέχεια αισθάνεστε πεινασμένοι και φυσικοί χυμοί.

Διατροφή φαγόπυρου με αποξηραμένα φρούτα

Πολύ συχνά, μπορεί να εμφανιστεί κόπωση και αίσθημα αδυναμίας λόγω έλλειψης ζάχαρης κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας. Επιπλέον, το φαγόπυρο με κεφίρ μπορεί να βαρεθεί μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας της δίαιτας. Υπάρχει μια διέξοδος - προσθέστε υγιή αποξηραμένα φρούτα στο κουάκερ: δαμάσκηνα, σταφίδες, αποξηραμένα βερίκοκα, μήλα. Αλλά ξέρετε πώς να συγκρατήσετε, περίπου 5-6 κομμάτια αποξηραμένων φρούτων πρέπει να προστεθούν στο κουάκερ. Μια παρόμοια επιλογή είναι να γλυκάνετε το χυλό με μέλι (ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό).

Πώς να τρώτε με δίαιτα φαγόπυρου

Δεν χρειάζεται να πείτε και να περιγράψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι εάν τρώτε τα πάντα αμέσως μετά τη δίαιτα και τρυπάτε μόνο με γλυκά, κέικ, τότε φυσικά το χαμένο βάρος (ποιος έχει 8 και ποιος έχει και τα 12 κιλά) θα αυξηθεί σε ένα ή δύο μήνες Επιστρέφετε (περισσότερα από 12 κιλά μπορούν να επιστρέψουν). Ως εκ τούτου, πρέπει να αναθεωρήσετε το μενού σας. Για δύο εβδομάδες σε δίαιτα, καταφέρατε να μειώσετε σημαντικά την όρεξή σας και δεν θέλετε πλέον να τρώτε τόσο συχνά και τόσο πολύ. Μετά τη δίαιτα, το κύριο πράγμα είναι να σταματήσετε και να μην τρώτε υπερβολικά.

Αυτός είναι ο βασικός κανόνας που βοηθά στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων. Αλλά αν ξαφνικά έχετε φάει περισσότερα από όσα χρειάζεστε, πηγαίνετε σε μια ημέρα νηστείας σαν μια δίαιτα φαγόπυρου σύμφωνα με μία από τις δύο επιλογές. Είναι ευεργετικό εάν μειώσετε ελαφρώς την κατανάλωση γλυκών. Να θυμάστε επίσης: πρέπει να πίνετε περισσότερα υγρά (καθαρό νερό καθώς και τσάι). Εάν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, όχι μόνο θα ενοποιήσετε το αποτέλεσμα, αλλά και θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος.

Αποτελέσματα διατροφής

Φυσικά, τα αποτελέσματα της διατροφής είναι καθαρά ατομικά και η απόκριση κάθε οργανισμού είναι διαφορετική. Αυτή η τάση περιγράφεται συνήθως: όσο περισσότερο βάρος, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα της διατροφής. Εάν αυτή η δίαιτα δεν είναι για εσάς, τότε το αποτέλεσμα θα χαθεί 3-4 κιλά. Αλλά ακόμη και με μικρές διαταραχές στη διατροφή, τη διατροφή, μπορείτε να απαλλαγείτε με ασφάλεια από 4-6 κιλά (στις περισσότερες περιπτώσεις).

Το ρεκόρ ήταν το ακόλουθο αποτέλεσμα: σε δύο μήνες ένα άτομο έχασε 59 κιλά (από 125 έως 66). Εάν το βάρος είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να χάσετε 15 κιλά σε 14 ημέρες.

Εάν μιλάμε για όγκο, τότε μπορείτε να μειώσετε κατά δύο μεγέθη (αυτό είναι ένα περιθώριο τεσσάρων εκατοστών ή ακόμα περισσότερο). Η παχυσαρκία πηγαίνει παντού, όχι μόνο στους γοφούς ή στο στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο τύπος διατροφής θα βοηθήσει στη μείωση του μεγέθους του στήθους, της μέσης και των γοφών.

Μια πολύ σημαντική πτυχή: το δέρμα θα χαλάσει πολύ μετά από μια τέτοια δίαιτα, τελικά, χρειάζεται περίπου 12 κιλά; Η απάντηση θα είναι πολύ χαρούμενη - όχι! Αντίθετα, το δέρμα σφίγγεται.

Αντενδείξεις για τη διατροφή του φαγόπυρου

Κάθε δίαιτα έχει τα μειονεκτήματά της. Όταν ξεκινάτε μια δίαιτα φαγόπυρου, συμβουλευτείτε έναν γιατρό, καθώς είναι πολύ σημαντικό. Πρώτα, δείτε έναν θεραπευτή.

Η δίαιτα φαγόπυρου αντενδείκνυται για:

  1. έγκυος γυναίκα,
  2. θηλάζουσα μητέρα,
  3. Διαβητικός (οποιαδήποτε μορφή,
  4. Άτομα με υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας,
  5. Έλκη και ασθενείς με γαστρεντερικά προβλήματα,
  6. υπερτασικοί ασθενείς,
  7. Άτομα με σοβαρό άγχος και κατάθλιψη,
  8. Άτομα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια,
  9. Άτομα που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κοιλιακά τους όργανα,
  10. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα που ταιριάζουν σε αυτήν την περιγραφή μπορούν να ακολουθήσουν τη διατροφή του φαγόπυρου, αλλά με την έγκριση και την επίβλεψη ενός γιατρού.

Τα οφέλη και οι χρήσεις της διατροφής φαγόπυρου

Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ποσότητα κουάκερ που καταναλώνεται, δηλαδή σε καμία στιγμή (όχι μόνο 4 ώρες πριν τον ύπνο).

Κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας και απώλειας βάρους, δεν θα αισθανθείτε πολλή ζάλη, γενική κόπωση, λήθαργο, υπνηλία, η οποία συχνά συνοδεύεται από άλλες δίαιτες.

Καλή απόδοση και καλό αποτέλεσμα: κατά μέσο όρο, μπορείτε να χάσετε περισσότερα από 7 κιλά (υπήρξαν συχνές περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα άτομο έχασε 10 κιλά κάθε φορά τις πρώτες επτά ημέρες).

Εξαιρετικό και ακόμη και πολύ υψηλό ποσοστό απώλειας βάρους - η αίσθηση της ελαφρότητας αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Το φαγόπυρο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αυτό βοηθά στον καθαρισμό του σώματος, δηλαδή των εντέρων και του ήπατος, ακόμη και όταν κάνετε δίαιτα.

Γυναίκες! Μπορείτε ακόμη και να μειώσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας!

Και ένα ακόμη πολύ σημαντικό σημείο: το εξωτερικό νερό του δέρματος και των νυχιών βελτιώνεται, κάτι που είναι σχεδόν μη ρεαλιστικό εάν ακολουθήσετε διαφορετικές δίαιτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φαγόπυρο περιέχει πολλές βιταμίνες Β, φυτικές πρωτεΐνες, οι οποίες με τη σειρά τους ομαλοποιούν το μεταβολισμό και επιτρέπουν τον καθαρισμό του δέρματος.

Μειονεκτήματα της διατροφής φαγόπυρου

Δυστυχώς, δεν είναι για όλους. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της διατροφής μπορεί να εμφανιστούν συναισθήματα αδυναμίας, κόπωσης και κεφαλαλγίαςΠρώτα απ 'όλα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την επιλογή δοκιμής: κάντε μια ημέρα νηστείας με δίαιτα φαγόπυρου. Εάν εξαφανιστεί εύκολα, μπορείτε να "δοκιμάσετε" τη διατροφή.

Αυτή η διατροφή είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πολύ αποτελεσματική - το σώμα ξαναχτίζεται γρήγορα και συνηθίζει στη νέα διατροφή και σχήμα. Έχετε παράταση χρόνου προτού αρχίσετε να αυξάνετε το βάρος (εάν ξεκινήσει).

Η διατροφή του φαγόπυρου είναι πολύ σκληρή όσον αφορά τους περιορισμούς, δηλαδή δεν είναι διαφορετική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φαγόπυρο και κεφίρ.

Εάν έχετε δοκιμάσει αυτήν τη δίαιτα, αλλά το βάρος εξακολουθεί να απέχει πολύ από τους αριθμούς που θέλετε, τότε θα χρειαστεί ένας μήνας για να επαναλάβετε αυτήν τη δίαιτα. Πριν - αντενδείκνυται.

Η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί κατά τη δίαιτα.

Το φαγόπυρο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, η οποία είναι εύπεπτη. Ωστόσο, αυτή η πρωτεΐνη είναι φυτικής προέλευσης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ψάρια και το κρέας. Επομένως, μην προσπαθήσετε να μείνετε σε μια τέτοια δίαιτα για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Οι χρόνιες ασθένειες μπορούν επίσης να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διατροφής.

Λοιπόν, οι βιταμίνες και τα μικροστοιχεία μπαίνουν στο σώμα λίγο. Αυτό το ελάττωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λήψη συμπληρωμάτων πολυβιταμινών.